Η Νέα Δημοκρατία έχει ανάγκη αυστηρής κομματικής πειθαρχίας

Η Νέα Δημοκρατία έχει ανάγκη αυστηρής κομματικής πειθαρχίας | tovima.gr

Παρά τα μηνύματα που έχουν λάβει από τον Ελληνικό λαό, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει η κυβέρνηση του κ .Σαμαρά που τίθεται κίνδυνος να μην τα βγάλει πέρα, υπάρχουν ακόμη στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που αντί να σκεφτούνε σοβαρά την κρισιμότητα της κατάστασης, που αντί να μην μιλάνε γιατί δεν μιλήσανε όταν έπρεπε κατά την πενταετία του κ. Καραμανλή, που θα έπρεπε να καυτηριάζουν έργα τα οποία οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή, κλείνουν το μάτι στα προσωπικά συμφέροντα, στις παλαιοκομματικές πρακτικές και στις καταστάσεις πολιτικής ανωριμότητας.

Καθημερινά ακούγονται ιστορίες κομματικής τρέλας και ενώ οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας απέδειξαν περίτρανα ότι θέλουν σοβαρές κινήσεις με πολιτική πρόταση και πολιτική βούληση, φαίνεται καθαρά ότι συνεχίζει να κυριαρχεί το βόλεμα και το ρουσφέτι, τουλάχιστον σε επίπεδο επιδίωξης, γιατί πολύ απλά με αυτό το περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί η πραγματοποίηση ρουσφετιού το λιγότερο είναι πρόκληση.

Το πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι η ανωριμότητα ξεφεύγει και στις εσωτερικές διαδικασίες. Βλέπουμε το σκηνικό με την εκλογή γραμματέα του κόμματος πως κυριαρχούν οι υπόγειες συγκρούσεις και έριδες. Πως προσπαθούν να επιβληθούν οι εσωκομματικές αντιθέσεις και βέβαια, όλα αυτά γίνονται πίσω από μια κυβέρνηση που όχι μόνο δεν έχει περιθώρια να αντιδράσει αλλά το κυβερνητικό της έργο κρέμεται σε μια κλωστή. Εκμεταλλευόμενοι την τροπή της κατάστασης της χώρας θεριεύουν τα μικροκομματικά παιχνίδια που δυσχεραίνουν ακόμη την κατάσταση.

Επειδή το ΠαΣοΚ ουσιαστικά κατέρρευσε γιατί έχασε το δρόμο του από την ιδεολογική του πλατφόρμα, είναι πολύ πιθανό και η Νέα Δημοκρατία να χάσει το δρόμο της και να βρεθεί στην ίδια κατάσταση. Η διασύνδεση ιδεολογικής και κομματικής ταυτότητας με το κυβερνητικό έργο αποτελεί σοβαρή προϋπόθεση για να εξασφαλιστεί η επιτυχία μιας κυβέρνησης. Έτσι μόνο θα μπορέσει και να εφαρμόσει το πρόγραμμά της και να εκπληρώσει το πολιτικό συμβόλαιο με τον Ελληνικό λαό.

Πιστεύω ότι σε τέτοιες κρίσιμες καταστάσεις είναι ανάγκη να τηρείται η κομματική πειθαρχία. Και ιδιαίτερα όταν υπάρχει τόσο νωπή λαϊκή εντολή αλλά και μικρή περίοδος χάριτος σε μια κυβέρνηση που έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Στις περιπτώσεις αυτές ισχύει το ρητό όπου λαλούν πολλοί κόκορες αργεί να ξημερώσει. Αυτό πρέπει να αποφύγει ο κ. Σαμαράς για την Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk