Χριστόφιας προς τρόικα: «Μέτρα που δεν θα σκοτώσουν την οικονομία»

Την κρίσιμη σημασία που έχει τα όποια διαρθρωτικά μέτρα θα ληφθούν «να μην σκοτώσουν την προοπτική της κυπριακής οικονομίας, αλλά αντιθέτως να τη βοηθήσουν να ξεφύγει από την ύφεση και να ανακάμψει» τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας σε συνάντηση που είχε με την τρόικα το μεσημέρι, όπως μετέδωσε το ΡΙΚ

Την κρίσιμη σημασία που έχει τα όποια διαρθρωτικά μέτρα θα ληφθούν «να μην σκοτώσουν την προοπτική της κυπριακής οικονομίας, αλλά αντιθέτως να τη βοηθήσουν να ξεφύγει από την ύφεση και να ανακάμψει» τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας σε συνάντηση που είχε με την τρόικα το μεσημέρι, όπως μετέδωσε το ΡΙΚ.

Όπως μετέδωσε απόψε το ΡΙΚ στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων, στην εν λόγω συνάντηση, η οποία δεν ανακοινώθηκε από το προεδρικό μέγαρο ούτε πριν, ούτε μετά την πραγματοποίησή της, ο κ. Χριστόφιας φέρεται να επανέλαβε στους επικεφαλής της τρόικας ότι «πηγή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Κύπρος είναι η υπερβολική έκθεση των κυπριακών τραπεζών στην ελληνική οικονομία».

Αυτό το πρόβλημα, ανέφερε, προκάλεσε σημαντικές δυσχέρειες στην κυπριακή οικονομία και επέτεινε χρόνιες στρεβλώσεις.

Αύριο (Παρασκευή) το πρωί η τρόικα θα συναντηθεί με την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και θα ολοκληρώσει τις επαφές της το απόγευμα σε συνάντηση με την αρμόδια υπουργική Επιτροπή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk