Αφγανιστάν: Αστυνομικοί αυτομόλησαν… στους Ταλιμπάν

Την ώρα που αρκετοί Ταλιμπάν «πείθονται» – συχνά με οικονομικά κίνητρα – να αλλάξουν «στρατόπεδο» και να βρεθούν με τη μεριά της κυβέρνησης του Χαμίντ Καρζάι, μια ομάδα Αφγανών αστυνομικών έπραξε το αντίθετο

Την ώρα που αρκετοί Ταλιμπάν «πείθονται» – συχνά με οικονομικά κίνητρα – να αλλάξουν «στρατόπεδο» και να βρεθούν με τη μεριά της κυβέρνησης του Χαμίντ Καρζάι, μια ομάδα Αφγανών αστυνομικών έπραξε το αντίθετο.

Ένας ανώτερος αξιωματικός και 13 αστυνομικοί αυτομόλησαν στο κίνημα των Ταλιμπάν, στην επαρχία Φάραχ του δυτικού Αφγανιστάν, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αποστασία που έχει σημειωθεί ποτέ στα χρονικά της αστυνομίας, ενώ παλαιότερα είχαν σημειωθεί ανάλογα περιστατικά μικρότερης, βέβαια, κλίμακας στα νότια και τα δυτικά της χώρας. Ο αξιωματικός φέρεται μάλιστα να δηλητηρίασε επτά αστυνομικούς όταν εκείνοι αρνήθηκαν να τον ακολουθήσουν!

Ο αρχηγός, με το όνομα Μιρουάις, αποστάτησε την Κυριακή ενώ βρισκόταν στο χωριό Σεουάν στην περιοχή Μπάλα Μπουλάκ, προπύργιο μέχρι πρόσφατα των Ταλιμπάν, και ήταν επικεφαλής ενός φυλακίου με δύναμη 20 ανδρών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος και οι υπόλοιποι αποστάτες απέσπασαν σημαντικό εξοπλισμό από την αστυνομία, μεταξύ των οποίων αντιαρματικές ρουκέτες, βαριά πολυβόλα, και θωρακισμένα τζιπ, που σίγουρα θα ενισχύσουν την μαχητική ικανότητα των ανταρτών Ταλιμπάν στην περιοχή.

Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί βρίσκονταν στο Σώμα περίπου δυόμισι χρόνια και μέχρι τώρα έδιναν αγώνα για να διώξουν τους Ταλιμπάν από την επαρχία Φάραχ, περιοχή με στρατηγική σημασία καθώς βρίσκεται στα σύνορα με το Ιράν και τη διατρέχει ο κεντρικός οδικός άξονας που συνδέει την επαρχία Κανταχάρ του νότιου Αφγανιστάν με την επαρχία Χεράτ στα δυτικά.

Σύμφωνα με αναφορές τοπικών αξιωματούχων, ενώ οι επιχειρήσεις της αστυνομίας είχαν στην αρχή σημαντικά αποτελέσματα στον αγώνα κατά των ανταρτών, οι τελευταίοι φαίνεται ότι είχαν αρχίσει να επιστρέφουν τον τελευταίο καιρό. Δεν αποκλείεται σημαντικές και μυστικές πληροφορίες να είχαν φτάσει σε εκείνους μέσω των πρώην αστυνομικών ενόσω βρίσκονταν στο Σώμα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος