Μπάσκετ: Στη Β’ Εθνική η ΑΕΚ

Με μια ανακοίνωση, που περιείχε ρεαλιστικά στοιχεία και δεν απευθυνόταν σε ρομαντικούς εστιάζοντας στο δοξασμένο παρελθόν της μπασκετικής ΑΕΚ (πρωταθλήτριας Ελλάδος το όχι και τόσο μακρινό 2002), η διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν στη δύσκολη απόφαση να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής _ προκειμένου να απαλλαγεί από τα δυσβάσταχτα χρέη και να αρχίσει από το μηδέν _ και όχι της Α2 κατηγορίας

Με μια ανακοίνωση, που περιείχε ρεαλιστικά στοιχεία και δεν απευθυνόταν σε ρομαντικούς εστιάζοντας στο δοξασμένο παρελθόν της μπασκετικής ΑΕΚ (πρωταθλήτριας Ελλάδος το όχι και τόσο μακρινό 2002), η διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν στη δύσκολη απόφαση να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής _ προκειμένου να απαλλαγεί από τα δυσβάσταχτα χρέη και να αρχίσει από το μηδέν _ και όχι της Α2 κατηγορίας.

Στη σημερινή (25/7) ιστορική συνάντηση, στην οποία πήρε μέρος και ο μεγαλομέτοχος της υπό διάλυση ΚΑΕ κ. Ιωάννης Φιλίππου, κατετέθη, μεταξύ άλλων, η άποψη να δηλωθεί η ομάδα στην Α2 περιμένοντας τυχόν… διαρροές από το πρωτάθλημα της Α1. Η απόφαση, όμως, που ελήφθη _ με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Φιλίππου _ από τον εκπρόσωπο της Ερασιτεχνικής, δικηγόρο κ. Αλέξη Αλεξίου, ήταν να προτιμηθεί η εξυγίανση του τμήματος μπάσκετ μέσω της Β’ Εθνικής. Ο τελευταίος, μάλιστα, δείχνει αποφασισμένος να αναλάβει τη χρηματοδότηση της ομάδας στη νέα εποχή, που δεν θα είναι καθόλου εύκολη για την Ενωση.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

«Η Διοίκηση του Αθλητικού Σωματείου Α.Ε.Κ ως όφειλε για να μην υπάρξει αφανισμός της ομάδας ΜΠΑΣΚΕΤ, λόγω της μη δήλωσης της ομάδας από την ΚΑΕ-Α.Ε.Κ στην Α2 Κατηγορία, κατέθεσε δήλωση συμμετοχής στην Β΄ Κατηγορία Ανδρών με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. που συγκλήθηκε εκτάκτως.
Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ενημερώσουμε και να επισημάνουμε στους φιλάθλους μας τα εξής:
Α. Εάν το Αθλητικό Σωματείο δεν κατέθετε δήλωση σήμερα, η ομάδα ΜΠΑΣΚΕΤ δεν θα αγωνιζόταν φέτος σε καμία κατηγορία και την επόμενη σεζόν θα ξεκινούσε από την τελευταία τοπική κατηγορία.
Β. Το Σωματείο Α.Ε.Κ δεν είχε το δικαίωμα να δηλώσει συμμετοχή στην Α2, αλλά μόνο στην Β΄ Κατηγορία, δεδομένου ότι δεν είναι ΚΑΕ ή ΤΑΚ.
Γ. Μέσα από αυτήν την επίπονη διαδικασία για όλους μας, ελπίζουμε ότι με τη βοήθεια όλων των φιλάθλων της Α.Ε.Κ θα αρχίσει η Αναγέννηση της Μπασκετικής Α.Ε.Κ, απαλλαγμένη και καθαρή από χρέη, και η προσπάθεια για να ξαναβάλουμε τη Βασίλισσα στον θρόνο της».
Νωρίτερα, είχε εκδοθεί ανακοίνωση από την υπερκείμενη αρχή του ελληνικού μπάσκετ, Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, που έλεγε το εξής: «Λόγω μη δυνατότητας συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, η ΕΟΚ έκανε δεκτό το αίτημα του σωματείου ΑΕΚ να λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013.

Μετά τη δήλωση αδυναμίας του σωματείου ΑΕΚ να συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, το σωματείο ΑΣΑ Κόροιβος Αμαλιάδας δικαιούται έχοντας προτεραιότητα να λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk