ΕΠΟ: «Αναβάλλεται» η αναδιάρθρωση

Παρά τη θετική εισήγηση του προέδρου της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιου στο θέμα της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων που συζητήθηκε στη συνεδρίαση της, φαίνεται ότι δύσκολα θα προχωρήσει το φιλόδοξο σχέδιο για επιστροφή του Ηρακλή, της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου στη Σούπερ Λίγκα.

Ένα από τα βασικά προβλήματα που προκύπτουν είναι οι αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις της Ενωσης Β’ και Γ’ Εθνικής, και το αίτημά των ομάδων της Β’ κατηγορίας για άνοδο πέντε ομάδων στη μεγάλη κατηγορία την επόμενη περίοδο, αίτημα που είναι απίθανο να αποδεχτεί η Σούπερ Λίγκα.

Τέλος βαρύνουσα σημασία είχε και η γνωμοδότηση του νομικού εκπροσώπου της ΕΠΟ κ. Θεόδωρου Κουρίδη, ο οποίος ζήτησε την συγκατάθεση όλων των ομάδων (των τριών επαγγελματικών κατηγοριών) προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει η μίνι – αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό όμως, ακόμη κι αυτή η πρόταση για απόλυτη συναίνεση σκοντάφτει στο γεγονός ότι υπάρχουν ομάδες που υποβιβάστηκαν από αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού εκτός από τον Ηρακλή, την Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου, όπως ο Εθνικός, ο Ιωνικός, η Καρδίτσα και άλλες ΠΑΕ, που είχαν τιμωρηθεί για πλαστά δελτία, ενημερότητες κλπ. και οι οποίες ενδέχεται να αντιδράσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει ακόμη μια προσπάθεια αν συναντηθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς, δηλαδή η ΕΠΟ, η Σούπερ Λίγκα και η Ενωση Β’ και Γ’ Εθνικής καθώς και η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της ΕΠΟ έπειτα από τη συνεδρίαση της ομοσπονδίας:

«Το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την επέκταση της συνεργασίας με τους Τάκη Φύσσα, Λεωνίδα Βόκολο, Κώστα Τσάνα, Βασίλη Γεωργόπουλο, Θοδωρή Παχατουρίδη και Νεκτάριο Πανταζή.

Επιπλέον, τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ αποφάσισαν ότι:

1. Σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα Δ’ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2012-2013, αυτό θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 124 ομάδων (96 που ήταν αρχικά η πρόβλεψη, αλλά και όσες ομάδες συμμετείχαν στα μπαράζ ανόδου, αλλά δεν τα κατάφεραν να κερδίζουν την άνοδο), με την προοπτική στο τέλος της περιόδου θν μείνουν οι αντίστοιχες ομάδες που προβλέπονται από τον αρχικό προγραμματισμό με στόχο τη μείωσή τους, όπως έχει αποφασιστεί σε παλαιότερη τακτική γενική συέλευση των ΕΠΣ μελών της ΕΠΟ.

2. Εγκρίνεται η πρόταση-εισήγηση της γενικής συνέλευσης των μελών της Super League όσον αφορά τις κυρώσεις για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα περιόδου 2012-2013.

3. Γίνεται αποδεκτή η πρόταση της ΚΕΔ/ΕΠΟ για ανοιχτούς πίνακες διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες ως εξής:
Super League έως 28 διαιτητές, 42 βοηθοί, 27 παρατηρητές
Football League έως 60 διαιτητές, 120 βοηθοί, 100 παρατηρητές
Football League-2 έως 100 διαιτητές, 200 βοηθοί, 120 παρατηρητές

4. Γίνεται αποδεκτή η πρόταση της ΚΕΔ/ΕΠΟ για τη διεξαγωγή των παρακάτω σεμιναρίων:
7-8-9/9/2012, Σάμος, σεμινάριο Beach Soccer
17-18/8/2012, Αθήνα
, σεμινάριο Super League
19-20/8/2012, Θεσσαλονίκη
, σεμινάρια Football League-Football League 2
20-21/8/2012, Αθήνα
, σεμινάρια Football League-Football League 2

5. Ενέκρινε την επέκταση της συνεργασίας με τον Κύρο Βασσάρα ως τρίτο μέλος της ΚΕΔ/ΕΠΟ μέχρι την εκλογή νέας διοίκησης στην ΕΠΟ.

Σημειώνεται ότι στην έναρξη της συνεδρίασης έγινε αναφορά από τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο στις απώλειες των Απόστολου Παπουτσάκη, Τζόνυ Βεκρή και Δημήτρη Τράγου και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk