Για τις περικοπές των 11,5 δισ. ενημέρωσε ο Στουρνάρας τον Κόλινς

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα με τον αναπληρωτή υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Τσάρλς Κόλινς. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών ο Αμερικανός αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν εφόσον υπάρξει πολιτική βούληση για την εφαρμογή του προγράμματος στην Ελλάδα.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα με τον αναπληρωτή υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Τσάρλς Κόλινς.

Ο κ. Κόλινς ενημερώθηκε για το πρόγραμμα περικοπών δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013- 2014 και για την εξέλιξη του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών ο Αμερικανός αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν εφόσον υπάρξει πολιτική βούληση για την εφαρμογή του προγράμματος στην Ελλάδα. «God helps those who help themselves» (Συν Αθηνά και χείρα κίνει), φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κόλινς.

Ο αναπληρωτής υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ έδειξε ενδιαφέρον για τις ιδιωτικοποιήσεις της επομένης περιόδου, αλλά και για τη δομή του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Ο υπουργός Οικονομικών πέραν από το σχέδιο περικοπής δαπανών ενημέρωσε τον Αμερικανό αξιωματούχο για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, και τις βασικές προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk