ΟΠΑΠ: με διαφωνίες η επιλογή συνεργάτη για το διαδίκτυο

Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση 10 ωρών που έληξε σήμερα τα ξημερώματα, το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ επέλεξε την εταιρεία G2 που ανήκει στον όμιλο της Lottomatica ως στρατηγικό εταίρο για τη διάθεση των παιχνιδιών του μέσω του διαδικτύου.

Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση 10 ωρών που έληξε σήμερα τα ξημερώματα, το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ επέλεξε την εταιρεία G2 που ανήκει στον όμιλο της Lottomatica ως στρατηγικό εταίρο για τη διάθεση των παιχνιδιών του μέσω του διαδικτύου.

Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού σχετικά με το διαγωνισμό του τεχνολογικού παρόχου αποφάσισε να προχωρήσει στην αποσφράγιση της οικονομικής προσφοράς της Intralot, της οποίας ο τεχνικός φάκελος κρίθηκε επαρκής σε αντίθεση με της Lottomatica που κόπηκε από το διαγωνισμό.

Στο διαγωνισμό για την επιλογή στρατηγικού εταίρου για το Internet είχαν καταθέσει οικονομικές προσφορές τρεις εταιρείες: η G2, η Intralot και η Playtech. H τελευταία κόπηκε γιατί είχε πολύ ακριβή προσφορά ενώ μεταξύ των υπόλοιπων δύο, η G2 προκρίθηκε παρά το γεγονός ότι η προσφορά της ήταν ακριβότερη από της Ιntralot.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σύμβουλοι του ΟΠΑΠ εισηγήθηκαν υπέρ της G2 καθώς έχει περισσότερες εγκαταστάσεις Internet από την Inrtralot. Επειδή όμως η διαφορά της προσφοράς δεν ήταν αμελητέα, 3 από τα 11 μέλη του ΔΣ είχαν σοβαρές ενστάσεις και ζήτησαν βελτίωση των διαφόρων παραμέτρων της πρότασης της G2 (σε τίμημα και σε διάρκεια). Για αυτό και στην ανακοίνωσή του ο ΟΠΑΠ αναφέρει πως η διαγωνιστική διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή των συμβάσεων.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΑΠ έχουν ως εξής:

1. Επέλεξε την εταιρεία G2, του ομίλου της Lottomatica, ως στρατηγικό εταίρο για την διάθεση των τυχερών παιχνιδιών της μέσω του διαδικτύου. Με την υπογραφή των συμβάσεων ολοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία. Η επιλογή αυτή επιτρέπει στην ΟΠΑΠ Α.Ε. να κάνει ένα νέο σημαντικό βήμα στην ιστορία της, προσφέροντας και υπηρεσίες iGaming. Σε joint venture με την G2 θα προσφέρει και στο Internet, με χρήση κάρτας παίκτη, όλα τα γνωστά της παιχνίδια, αλλά θα διεκδικήσει και νέα παιχνίδια, τα οποία θα αδειοδοτήσει στο μέλλον το δημόσιο.

2. Ενέκρινε το πρακτικό της τεχνικής αξιολόγησης της επιτροπής του διαγωνισμού για τον Τεχνολογικό Πάροχο του κεντρικού συστήματος λειτουργίας των 11 παιχνιδιών της ΟΠΑΠ Α.Ε. και αποφάσισε να προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία με την αποσφράγιση της οικονομικής προσφοράς της Intralot, καθώς ο τεχνικός φάκελός της κρίθηκε επαρκής, σύμφωνος με τους όρους, τις απαιτήσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές της διακήρυξης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία