Η Moody’s υποβάθμισε την προοπτική έξι γερμανικών κρατιδιών

Tην υποβάθμιση της προοπτικής έξι ομόσπονδων γερμανικών κρατιδίων, λόγω των συνεχιζόμενων εντάσεων στην 17μελή ευρωζώνη, ανακοίνωσε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s την Τετάρτη

Tην υποβάθμιση της προοπτικής έξι ομόσπονδων γερμανικών κρατιδίων, λόγω των συνεχιζόμενων εντάσεων στην 17μελή ευρωζώνη, ανακοίνωσε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s την Τετάρτη.

Ο οίκος ανέφερε ότι μείωσε την εκτίμησή του για την προοπτική των έξι ομόσπονδων κρατιδίων από «σταθερή» σε «αρνητική». Η υποβάθμιση αυτή των προοπτικών καταδεικνύει ότι υπάρχει πιθανότητα υποβάθμισής της πιστοληπτικής ικανότητας τους.

Σε αυτά περιλαμβάνονται τρία βιομηχανικά κρατίδια-κλειδιά, η Βάδη-Βυρτεμβέργη, η Βαυαρία και η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Υποβαθμίστηκε επίσης η προοπτική του Βερολίνου, του Βρανδεμβούργου και της Σαξονίας-Άνχαλτ.

Η ανακοίνωση του Moody’s ακολουθεί εκείνη της Δευτέρας, όταν είχε μειώσει την προοπτική του ομοσπονδιακού κράτους της Γερμανίας από σταθερή σε αρνητική.

Η Γερμανία, που έχει την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, είναι μια από τις μόλις τρεις χώρες της 17μελούς ευρωζώνης που διατηρούν την βέλτιστη δυνατή αξιολόγηση από τους οίκους, το τριπλό A.

Πάντως, οι επενδυτές εμφανίστηκαν να αδιαφορούν για τις υποβαθμίσεις, με τις μετοχές στο χρηματιστήριο στην Φρανκφούρτη να κινούνται ανοδικά και την ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου να κινείται επίσης ανοδικά (+0,3%, στο 1,2095).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk