Πέθανε η Σάλι Ράιντ

Πέθανε η Σάλι Ράιντ την Κυριακή 23 Ιουλίου ύστερα από 17μηνη μάχη με τον καρκίνο. Ηταν 61 ετών

Πέθανε η Σάλι Ράιντ την Κυριακή 23 Ιουλίου ύστερα από 17μηνη μάχη με τον καρκίνο. Ηταν 61 ετών.

Η Σάλι ήταν φυσικός, η πρώτη Αμερικανίδα που ταξίδεψε στο διάστημα με το Τσάλεντζερ το 1983 (υπήρξε η τρίτη γυναίκα που ταξίδεψε στο διάστημα μετά τις κοσμοναύτριες της Σοβιετικής Ενωσης, Βαλεντίνα Τερέσκοβα το 1963 και τη Σβετλάνα Σαβίτσκαγια το 1982). Παράλληλα, ήταν συγγραφέας επιστημονικών έργων και Πρόεδρος του ιδρύματος Sally Ride Science.

Η ιστορική πτήση της Σάλι στο διάστημα ενέπνευσε τη φαντασία των Αμερικανών και την έκανε εθνική ηρωίδα. Εγινε το σύμβολο της ικανότητας των γυναικών να ξεπερνούν τα εμπόδια και πρότυπο για γενιές μαχητικών νέων κοριτσιών.

Οταν αποσύρθηκε από τη ΝΑΣΑ, η Σάλυ χρησιμοποίησε το κύρος της για να υποστηρίξει κάτι στο οποίο πίστευε με πάθος: το να εμπνεύσει τους νέους ανθρώπους, ιδιαίτερα τα κορίτσια να κυνηγήσουν το ενδιαφέρον τους στις επιστήμες και να σκεφτούν σοβαρά να ακολουθήσουν μια καριέρα στις Επιστήμες και τη Μηχανική.

Η ανακοίνωση της ΝΑΣΑ για το θάνατο της Σαλι Ράιντ
Εσπασε τα φράγματα με χάρη και επαγγελματισμό και κυριολεκτικά άλλαξε το πρόσωπο του αμερικανικού διαστημικού προγράμματος, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΑΣΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΑΣΑ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος