Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του Λιμενικού Σώματος

Τελετή παράδοσης παραλαβής του Αρχηγού στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 11 το πρωί στο προαύλιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου στην Ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά.

Τελετή παράδοσης παραλαβής του Αρχηγού στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 11 το πρωί στο προαύλιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου στην Ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την αποστρατεία του νυν Αρχηγού, αντιναυάρχου Κωνσταντίνου Σούλη, και τη θέση του πήρε ο μέχρι πρότινος επιτελάρχης του Σώματος, αντιναύαρχος Δημήτριος Μπαντιάς. Παράλληλα αποστρατεύτηκε και ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Θεόδωρος Φουστάνος.

Επίσης εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να συνεδριάσουν τα συμβούλια κρίσεων του σώματος, προκειμένου να επιλέξουν την υπόλοιπη ιεραρχία.

Για να οριστεί Α’ και Β’ υπαρχηγός, πρέπει να συνεδριάσει το Ανώτατο Συμβούλιο του Λιμενικού Σώματος υπό το νέο αρχηγό, κατά πάσα πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.

Οι κρίσεις των αξιωματικών θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 5 Αυγούστου, σύμφωνα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Μιλώντας στο «Βήμα» συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αξιωματικών του Λιμενικού σημείωναν πως οι κρίσεις θα έπρεπε να γίνουν στις αρχές του καλοκαιριού έτσι ώστε να έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα οι αποστρατείες, προαγωγές και τοποθετήσεις ιδιαίτερα σε κεντρικές υπηρεσίες. Όπως έλεγαν οι όποιες αλλαγές μέσα στον Αύγουστο υπάρχει ενδεχόμενο να προκαλέσουν αρρυθμία στη λειτουργία των υπηρεσιών παρά τις φιλότιμες και υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν τα στελέχη του Λιμενικού.

Μετά την ολοκλήρωση των κρίσεων θα αποφασιστεί και το ποιος θα καλύψει τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του Σώματος καθώς ο Αρχιπλοίαρχος (Τ) Ηλίας Σαμπατακάκης που είχε αναλάβει αυτά τα καθήκοντα από πέρυσι τον Ιούνιο προήχθη στο βαθμό του Υποναυάρχου. Στη συνέχεια ετέθη εκτός οργανικών θέσεων καθώς είχε υποβάλει αίτηση αποστρατείας στις 18 Μαΐου που έγινε δεκτή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk