• Αναζήτηση
 • Κουνάς τα χέρια σου, ελέγχεις την οθόνη!

  Μια επαναστατική τεχνολογία ελέγχου μιας οθόνης υπολογιστή ανέπτυξε η αμερικανική εταιρεία Oblong. Η τεχνολογία επιτρέπει στον χρήστη να ελέγχει την οθόνη χωρίς να χρειάζεται πληκτρολόγιο ή ποντίκι αλλά κάνοντας διάφορες κινήσεις με τα χέρια του και μάλιστα σε αρκετή απόσταση από τον υπολογιστή. Σε πρώτη φάση η τεχνολογία βρίσκει εφαρμογή σε video wall αλλά οι δημιουργοί της ευελπιστούν ότι σύντομα θα βρει εφαρμογή και σε μικρότερου μεγέθους οθόνες.

  http://www.youtube.com/watch?v=dyMVZqJk8s4&feature=player_detailpage#t=137s

  Μια επαναστατική τεχνολογία ελέγχου μιας οθόνης υπολογιστή ανέπτυξε η αμερικανική εταιρεία Oblong. Η τεχνολογία επιτρέπει στον χρήστη να ελέγχει την οθόνη χωρίς να χρειάζεται πληκτρολόγιο ή ποντίκι αλλά κάνοντας διάφορες κινήσεις με τα χέρια του και μάλιστα όχι πάνω στην οθόνη (όπως συμβαίνει με τις οθόνες αφής) αλλά ευρισκόμενος σε αρκετή απόσταση από αυτή. Μάλιστα η τεχνολογία επιτρέπει σε δύο ή και περισσότερα άτομα να εργάζονται ταυτόχρονα στην ίδια οθόνη.

  Οι εφαρμογές

  Η τεχνολογία ονομάζεται g-speak και σε αυτό το στάδιο της ανάπτυξής της βρίσκει εφαρμογή σε video wall. Οι δημιουργοί της πάντως ευελπιστούν ότι σύντομα θα βρει εφαρμογή και σε μικρότερου μεγέθους επιφάνειες και οθόνες.

  Η g-speak θυμίζει έντονα την ταινία Minority Report του Στίβεν Σπίλμπεργκ στην οποία ο Τομ Κρουζ χρησιμοποιεί ως μέλος μιας ειδικής μονάδας της αστυνομίας μια τέτοια τεχνολογία για να επεξεργαστεί διαφόρων ειδών δεδομένα και αρχεία. Η Oblong σε πρώτη φάση θέλει να διαθέσει την τεχνολογία της σε αστυνομικές υπηρεσίες κάνοντας πραγματικότητα την ταινία επιστημονικής φαντασίας.

  Science
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Οι σαμπάνιες του τσάρου… Η τεράστια ψάθινη καπελίνα με την υπογραφή Eugenia Kim παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους οι οποίοι έπνεαν στα τουρκικά... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk