Παραχωρεί το σπίτι της στο Δημόσιο η κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου

Tην πρόθεσή της να παραχωρήσει στο Δημόσιο το ακίνητο που βρίσκεται στην κατοχή της και αποκτήθηκε με χρήματα του πατέρα της, δημοσιοποίησε η Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου

Tην πρόθεσή της να παραχωρήσει στο Δημόσιο το ακίνητο που βρίσκεται στην κατοχή της και αποκτήθηκε με χρήματα του πατέρα της, δημοσιοποίησε η Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου.

«Εκχωρώ ανεκκλήτως και θέτω υπό τη διάθεση του ελληνικού δημοσίου ευρισκόμενα στην κατοχή μου περιουσιακά στοιχεία, τα οποία απεκτήθησαν με χρήματα του πατρός μου και κρισιολογηθεί ότι προέρχονται εξ εγκληματικής δραστηριότητας του» αναφέρει η Αρετή Τσοχατζοπούλου στη δήλωσή της προς τον ανακριτή της υπόθεσης Γαβριήλ Μαλλή.

Η ίδια κοινοποιεί τη δήλωσή της στις εισαγγελείς Ευγενία Κυβέλου και Ελένη Σίσκου, αλλά και στον υπουργό Οικονομικών.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, η κόρη του προσωρινά κρατούμενου πρώην υπουργού, στις 25 Μαΐου 2006 φέρεται -σε συνεργασία με τον επίσης κρατούμενο συγκατηγορούμενο ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας- μέσω κατάρτισης εικονικού συμβολαίου, να αγόρασε διαμέρισμα-μεζονέτα στο Κολωνάκι, επιφανείας 402τμ.

Το επίμαχο ακίνητο εμφανιζόταν να ανήκε στην κατασκευαστική εταιρεία προερχόμενο από αγορά, με πωλήτρια εξωχώρια που ανήκε στον πρώην υπουργό.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος της, η Αρετή Τσοχατζοπούλου «επωφελήθηκε» από την δραστηριότητα της οργάνωσης που λειτουργούσε για τους σκοπούς της απόκρυψης παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου και έχει δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τη δομή της (της οργάνωσης) στην αλλοδαπή.

Αναφέρεται, επίσης, ότι η συμμετοχή της στην οργάνωση αυτή δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk