Γ. Μηλιός: «Υπήρξε συμφωνία για επιμήκυνση που την αποκρύψατε»

Για ψευδή και παραπλανητική συμπεριφορά απέναντι στον ελληνικό λαό κατηγορεί την κυβέρνηση το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μηλιός, σχετικά με το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου εφαρμογής του προγράμματος. Σε δήλωσή του αναφέρει ότι υπήρξε προεκλογική συμφωνία επιμήκυνσης με το ΔΝΤ, κάτι που αποκρύπτει η κυβέρνηση για να την παρουσιάσει σαν «επιμήκυνση μετά από επαναδιαπραγμάτευση»

Για ψευδή και παραπλανητική συμπεριφορά απέναντι στον ελληνικό λαό κατηγορεί την κυβέρνηση το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μηλιός, σχετικά με το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου εφαρμογής του προγράμματος. Σε δήλωσή του αναφέρει ότι υπήρξε προεκλογική συμφωνία επιμήκυνσης με το ΔΝΤ, κάτι που αποκρύπτει η κυβέρνηση για να την παρουσιάσει σαν «επιμήκυνση μετά από επαναδιαπραγμάτευση».

Συγκεκριμένα ο κ.Μηλιός αναφέρει ότι «από τις 15 Μαρτίου 2012, δηλαδή προεκλογικά, είναι σε ισχύ δανειακή σύμβαση του Ταμείου προς την Ελλάδα, ύψους 23,78 δισ. Ειδικών Τραβηχτικών Δικαιωμάτων (SDR), που αντιστοιχεί σε 29,50 δισ. ευρώ περίπου, με διάρκεια μέχρι τις 14 Μαρτίου 2016».

Ο κ. Μηλιός τονίζει ότι ο ελληνικός λαός όχι μόνο δεν πληροφορήθηκε για τη σύμβαση αυτή, αλλά ακούει καθημερινά τα φληναφήματα των παραγόντων της κυβέρνησης για επικείμενη «επιμήκυνση μέσω επαναδιαπραγμάτευσης».

Προσθέτει ότι στην κυβέρνηση αποκρύπτουν τα ήδη προεκλογικώς αποφασισθέντα, δηλαδή την επιμήκυνση του διαστήματος για την επιβολή των μέτρων που κατακρημνίζουν τα λαϊκά εισοδήματα και διαλύουν το κοινωνικό κράτος, για να τα παρουσιάσουν σαν «επιμήκυνση μετά από διαπραγμάτευση».

Πολιτεύονται σα να μη συνέβη τίποτα, δηλαδή ερήμην της λαϊκής βούλησης, που εκφράστηκε στις πρόσφατες εκλογές, υπογραμμίζει ο κ. Μηλιός και καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει το ψέμα και την παραπλάνηση, και όπως υποστηρίζει «είτε το θέλει, είτε όχι η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει σύντομα στον ελληνικό λαό».

O κ. Μηλιός στην δήλωσή του, επικαλείται στοιχεία από πρόσφατη ανακοίνωση του ΔΝΤ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk