Διάλογο για την κεντροαριστερά ξεκινά το ΠΑΣΟΚ

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το οργανωτικό κέλυφος του ΠαΣοΚ ώστε να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς η διαδικασία της ανασύστασης του κόμματος. Στην Ιπποκράτους εκτιμούν ότι ο Αύγουστος δεν θα είναι ένας χαμένος μήνας καθώς περίπου 700 στελέχη σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο θα δραστηριοποιηθούν για την αναγέννηση των οργανώσεων.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το οργανωτικό κέλυφος του ΠαΣοΚ ώστε να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς η διαδικασία της ανασύστασης του κόμματος.

Στην Ιπποκράτους εκτιμούν ότι ο Αύγουστος δεν θα είναι ένας χαμένος μήνας καθώς περίπου 700 στελέχη σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο θα δραστηριοποιηθούν για την αναγέννηση των οργανώσεων. Παράλληλα αναμένεται να ξεκινήσει με πρωτοβουλία του ΠαΣοΚ διάλογος με φορείς και κινήματα που κινούνται στο χώρο της κεντροαριστεράς, από τη ΔΗΜΑΡ και τους Οικολόγους έως προσωπικότητες και ομάδες οι οποίες αυτη τη στιγμή δρουν ανεξάρτητα. Σχετική εισήγηση ετοιμάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ. κ. Κ. Σκανδαλίδης και Μ. Ανδρουλάκης και όπως λέγεται η πρόσκληση θα αφορά τους πάντες πλην του κ. Γ. Φλωρίδη, ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει διαχωρίσει την θέση του από το ΠαΣοΚ με ιδιαίτερα οξύ τρόπο.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος έχει συγκαλέσει για σήμερα, Τρίτη, την Πολιτική Γραμματεία και για αύριο την Οργανωτική Γραματεία του κόμματος. Παράλληλα θα συναντηθεί με τους πρυτάνεις και την Τετάρτη με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και με το προεδρείο της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων.

Η έλευση της τρόικας στην Αθήνα, σε ένα εκρηκτικό ευρωπαϊκό περιβάλλον εξαιτίας της κατάστασης στην Ισπανία και στην Ιταλία, αλλά και οι ασφυκτικές πιέσεις που υφίσταται η κυβέρνηση από το εξωτερικό για τη λήψη μέτρων και την επαναφορά του προγράμματος στα συμφωνηθέντα προβληματίζουν έντονα το επιτελείο της Ιπποκράτους. Ήδη ο κ. Βενιζέλος έχει προειδοποιήσει ότι βάση της διαπραγμάτευσης θα πρέπει να είναι η χρονική επιμήκυνση του προγράμματος μέχρι το 2016 με παράλληλη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα προχωρήσει άμεσα όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ θα έχει την ευκαιρία να εξηγήσει τις θέσεις του στην τρόικα στη συνάντηση που θα έχει με τους εκπροσώπους των δανειστών την Πέμπτη ή την Παρασκευή. Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί και η επόμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Αυτά που θα απαιτηθούν το επόμενο διάστημα δεν είναι απλά και αναμένεται ότι θα οδηγήσουν τους κυβερνητικούς εταίρους στα όρια της αντοχής τους. Στο επιτελείο του κ. Βενιζέλου επεξεργάζονται μια πρόταση που θα αφορά όχι μόνο το μέλλον της Ελλάδας αλλά την προοπτική της Ευρώπης, ειδικά των χωρών του νότου, και του ευρώ. Μέσω αυτής, εκτιμούν τα στελέχη της Ιπποκράτους, θα μπορέσουν να ξαναβρούν το νήμα με τμήματα της κοινωνίας που διατηρούν τις αποστάσεις τους από το ΠαΣοΚ αλλά παράλληλα θα ασκήσουν πίεση και στον ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσει καθαρά στους πολίτες τι όραμα έχει για τη χώρα και το μέλλον της.

Στο μεταξύ το ενδιαφέρον για την αυτοοργάνωση του ΠαΣοΚ μέσω της διαδικτυακής διαδικασίας αλλά και από τα τηλεφωνήματα που γίνονται στην Ιπποκράτους, έχει αιφνιδιάσει τα κεντρικά στελέχη. Μέλη του κόμματος προσφέρονται καθημερινά να βοηθήσουν όπου κρίνεται απαραίτητο και προτρέπουν τον κ. Βενιζέλο να προχωρήσει σε ριζοσπαστικές αλλαγές. Έτσι την Τετάρτη -ή το αργότερο την Πέμπτη- αναμένεται να ανακοινωθούν οι υπεύθυνοι των Τομέων του ΠαΣοΚ με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην Επικοινωνία (ακούγεται έντονα το όνομα του κ. Ι. Δατσέρη) και στον Τομέα Παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου, όπου το πιθανότερο είναι να τοποθετηθούν οι κ. κ. Χρ. Πρωτόπαπας, Γ. Κουτρουμάνης, ενώ ο κ. Κ. Καρτάλης, το όνομα του οποίου συζητήθηκε, έχει αποφασίσει να επιστρέψει στα πανεπιστημιακά του καθήκοντα και δύσκολα θα μεταπειστεί.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk