Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η είσοδος της Καλαμάτας

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία την Δευτέρα η είσοδος της Καλαμάτας, δηλαδή το τμήμα Τσακώνα-Θουρία του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, όπως ανακοίνωσε η Μορέας ΑΕ.

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία την Δευτέρα η είσοδος της Καλαμάτας, δηλαδή το τμήμα Τσακώνα-Θουρία του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, όπως ανακοίνωσε η Μορέας ΑΕ.

Το νέο τμήμα έχει μήκος 22 χλμ., διαχωρισμένες κατευθύνσεις με κεντρική νησίδα ασφαλείας και διατομή δύο λωρίδων και Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) ανά κατεύθυνση.

Επιπλέον, περιλαμβάνει:

– Το Cut & Cover Σκάλας/Τσουκαλέϊκων μήκους 250 μέτρων,

– Την κοιλαδογέφυρα της Σκάλας μήκους 200 μέτρων,

– Δύο νέους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών στην περιοχή Αρφαρών

– Το Βοηθητικό Κέντρο Ελέγχου και Συντήρησης Αρφαρών.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η παραχωρησιούχος εταιρία, για την εξυπηρέτηση των περιοχών που συνορεύουν με το νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου έχει κατασκευαστεί παράπλευρο οδικό δίκτυο συνολικού μήκους 50 χλμ., καθώς και οι ανισόπεδοι κόμβοι αριθ. 16 (Τσακώνας/Κυπαρισσίας), 17 (Αρφαρών) και 18 (Μεσσήνης/Θουρίας).

Με το νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου η διαδρομή μεταξύ Κορίνθου και Καλαμάτας θα γίνεται κατά 15 λεπτά ταχύτερα, σε σχέση με την προϋπάρχουσα διαδρομή μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού.

Στο τμήμα Τσακώνα-Θουρία θα παρέχονται οι ίδιες ακριβώς υπηρεσίες όπως και στον υπόλοιπο εν λειτουργία αυτοκινητόδρομο:

-24ωρη διαχείριση κυκλοφορίας, με ηλεκτρονικό και ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και κινητές μονάδες συντήρησης/επέμβασης
– Τηλεφωνικός αριθμός έκτακτης ανάγκης («1866») και παρόδιες συσκευές ανάγκης
– Δωρεάν οδική βοήθεια
– Ηλεκτρονικά διόδια για τους χρήστες e-PASS
– 24ωρη λειτουργία Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών

«Με την ολοκλήρωση και του τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα, το οποίο κατασκευάζεται από το Ελληνικό Δημόσιο και αναμένεται να ενταχθεί σύντομα στο Έργο, θα βρίσκεται σε λειτουργία ένας πλήρως αποπερατωμένος σύγχρονος αυτοκινητόδρομος από την Κόρινθο μέχρι την είσοδο της Καλαμάτας, μήκους 147 χλμ., με ενιαίο επίπεδο εξυπηρέτησης στο σύνολο της διαδρομής του» σημειώνει η εταιρία.

«Οι εργασίες κατασκευής στα υπόλοιπα τμήματα του Έργου συνεχίζονται εντατικά. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή της περιμετρικής της Καλαμάτας (μήκους 11,5 χλμ.), στην οποία περιλαμβάνεται η γέφυρα του Νέδοντα μήκους 360 μέτρων, ενώ κανονικά προχωρά και η κατασκευή του τμήματος Λεύκτρο – Σπάρτη, μήκους 46 χλμ» αναφέρεται.

Σε λειτουργία τίθεται από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 23 Ιουλίου ο μετωπικός σταθμός διοδίων Καλαμάτας και οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων στον κόμβο Αρφαρών (είσοδος στην κατεύθυνση προς Αθήνα και έξοδος στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα).

Το αντίτιμο διοδίων στους νέους σταθμούς είναι ανάλογο του μήκους του ήδη ολοκληρωμένου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου και συγκεκριμένα διαμορφώνεται ως ακολούθως:

ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΙΟΔΙΩΝ

ΜΕΤΩΠΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΠΛΕΥΡΙΚΟΙ ΑΡΦΑΡΩΝ

Κατηγορία οχήματος

Προς Αθήνα

Προς Καλαμάτα

Είσοδος στην κατεύθυνση προς Αθήνα

Έξοδος στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα

1 – Δίκυκλα, τρίκυκλα

€1,00

€1,00

€0,50

€0,50

2 – Οχήματα με ύψος έως 2,20 μ.

€1,40

€1,40

€0,70

€0,70

3 – Οχήματα με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ.

€3,50

€3,50

€1,90

€1,90

4 – Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ.

€5,00

€5,00

€2,70

€2,70

Ο νέος τιμοκατάλογος περιλαμβάνει ΦΠΑ 23% και θα ισχύει για όλους τους μετακινούμενους, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών e-PASS.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk