Βηματοδότης – Μαρία Ρεπούση: Οχι στον υποχρεωτικό εκκλησιασμό

Ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός δεν έχει καμία θέση στο σύγχρονο ελληνικό- ευρωπαϊκό σχολείο, έλεγε

Βηματοδότης – Μαρία Ρεπούση: Οχι στον υποχρεωτικό εκκλησιασμό | tovima.gr
Ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός δεν έχει καμία θέση στο σύγχρονο ελληνικό- ευρωπαϊκό σχολείο, έλεγε σε συνεργάτες της στη Βουλή η υπεύθυνη για θέματα Παιδείας της ΔΗΜΑΡ κυρία Μαρία Ρεπούση, η οποία προωθεί, όπως αποκάλυψε, πρόταση, για την κατάργησή του. Με δεδομένο ότι η ΔΗΜΑΡ συγκυβερνά, η πρόταση της κυρίας Ρεπούση φαίνεται ότι συζητήθηκε και εγκρίθηκε και μόλις διατυπωθεί πλήρως, πρόκειται, εάν δεν φέρει αντίρρηση η ΝΔ ή το ΠαΣοΚ, και να κατατεθεί στη Βουλή.

***
Το θέμα είναι ποιες άλλες προτάσεις έχει ετοιμάσει η κυρία Ρεπούση για τα θέματα Παιδείας και ποιες απ΄ αυτές έχουν την έγκριση και της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ, αλλά και του αρμόδιου υπουργού κ. Κ. Αρβανιτόπουλου. Ε, λοιπόν εκείνο που πρωτίστως ενδιαφέρει την κυρία Ρεπούση (πέραν της κατάργησης του υποχρεωτικού εκκλησιασμού των μαθητών) είναι η αναμόρφωσή του νόμου – πλαίσιου περί Παιδείας (τον νόμο που έφερε στη Βουλή η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου), ώστε, όπως λέει, «με κάποιες αλλαγές να μπορεί να εφαρμοστεί», αφού έως σήμερα παραμένει απλώς νόμος.

***
Μία άλλη πρόταση που ετοιμάζει η υπεύθυνη Παιδείας της ΔΗΜΑΡ είναι να μην υπάρχει πλέον μόνον ένα βιβλίο για κάθε τάξη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι με έγκριση του υπουργείου Παιδείας θα μπορούν οι μαθητές να διαβάζουν και άλλα βιβλία σχετικά με το μάθημά τους και όχι μόνον αυτά που τους δίνουν στο σχολείο. Το θέμα της Ιστορίας, με το οποίο η κυρία Ρεπούση είχε γίνει γνωστή ανά το πανελλήνιον το άφησα τελευταίο, αφού όπως η ίδια λέει με νόημα «είναι μία καυτή πατάτα και ουδείς έως τώρα την αγγίζει».
***
Οι πρυτάνεις πάντως ζήτησαν να δουν τον Πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλο. Το ραντεβού κλείστηκε γρήγορα για την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι και ένα από τα θέματα που θα συζητήσουν είναι και ο νόμος πλαίσιο. Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε για να είναι μαζί του στη συνάντηση αυτή και τον νέο υπεύθυνο Παιδείας του ΠαΣοΚ κ. Μ. Μπόλαρη καθώς και την πρώην υφυπουργό Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου.

***

Περίπου 100 ευρώ λιγότερα απ΄ όσα έπαιρνε ως εισαγγελέας θα αμείβεται, τελικά στη νέα του θέση (Πρόεδρος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων) ο αντιεισαγγελέας Εφετών κ. Βασ. Φλωρίδης. Μάλιστα οι καθαρές του απολαβές θα είναι 3.700 ευρώ. Σε αντίθεση με την πλειονότητα των προέδρων των δημοσίων φορέων, ο αδιάφθορος εισαγγελέας είναι υποχρεωμένος να πληρώνει από την τσέπη του τα οδοιπορικά, τα ξενοδοχεία και τα αεροπορικά εισιτήρια, κάτι που θα ροκανίζει το σύνολο των αποδοχών του.

***
«Θέλω να παραμείνω απλός βουλευτής, δεν ζήτησα ποτέ να γίνω Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, ουδείς μου έκανε σχετική πρόταση», λέει ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, διασκεδάζοντας τις πληροφορίες που τον ήθελαν ότι επεδίωκε να είναι Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος. Και αφού δεν ήθελε και δεν το επεδίωξε, ουδείς συνεπώς του «έφαγε τη θέση». Άλλωστε , όπως λέει ο ίδιος χορτολογώντας, «έχω κάνει Πρόεδρος Επιτροπής, να ξαναγίνω σ΄ αυτά που ξεκίνησα;» Τι τελικά θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης ως βουλευτής της ΝΔ; Ουδείς ακόμα γνωρίζει, («κάτι θα κάνω», λέει αινιγματικά), προς το παρόν.

***
«Φτιάξτε ένα ΣΥΡΙΖΑ παντού» ήταν η προτροπή που έδωσε ο κ. Αλ. Τσίπρας στους ευρωπαίους συντρόφους του, μιλώντας τους στο «καλοκαιρινό πανεπιστήμιο» της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στην Πορταριά Πηλίου. Προηγουμένως τους εξήγησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πυροτέχνημα» και για το λόγο αυτό, πρέπει να φτιαχτεί ένας ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, ώστε, «οι λαοί να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους και να υπάρξουν αλλαγές στην πολιτική κατεύθυνση της ΕΕ».

***
Όλα αυτά βεβαίως τα είπε ο κ. Τσίπρας στους ευρωπαίους συντρόφους. Στους συντρόφους του όμως βουλευτές, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με το «καλημέρα» τούς επέβαλε και ένα «χαράτσι» 20% επί των αποδοχών τους, χρήματα που θα χρησιμοποιήσει το ο ΣΥΡΙΖΑ για κοινωφελείς σκοπούς.

***
Η σύνοδος της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγινε, μεσημεριάτικα, μεσούντος του καύσωνος, στην αίθουσα Γερουσίας. Έτσι ο κ. Ι. Μπαλάφας κατέφθασε με ροζ λινό πουκάμισο (έξω από το παντελόνι του) η κυρία Ρένα Δούρου με καλοκαιρινή αμφίεση (σινιέ σαγιονάρα) και είχε πιάσει ψιλή κουβέντα τους κκ. Μπαλάφα και τον Αθ. Αθανασίου και γενικά κυριαρχούσε μία καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ι. Δραγασάκης εισήγαγε στη συνεδρίαση την προηγμένη τεχνολογία μ΄ ένα iPad το οποίο συχνά συμβουλευόταν.

***
Δεν χάνει την ευκαιρία ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς να το λέει παντού. Ότι στις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα μας διακοπές και μπάνια για τα μέλη της κυβέρνησης, δεν πρόκειται να υπάρξουν. Ούτε καν το Δεκαπενταύγουστο. Το είπε μάλιστα και στον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπιλ Κλίντον αλλά και στους ελληνοαμερικανούς που τον συνόδευαν. Κανείς υπουργός δεν πρόκειται να πάει σε διακοπές εφέτος. Με τους βουλευτές της ΝΔ τι γίνεται; Όπως έμαθα, περιήλθαν στους αρμοδίους φορείς της κυβέρνησης κάποιες πληροφορίες για long-week εξορμήσεις βουλευτών της ΝΔ στον πολυτελή… Αστέρα που έκαναν κάποιους στο Μέγαρο Μαξίμου να βγουν έξω από τα ρούχα τους.

***
Ήρθε η σειρά των στελεχών της Χρυσής Αυγής να κάτσουν καλοκαιριάτικα στα θρανία για να φρεσκάρουν τα εθνικο-ιδεολογικά τους, αφού οι λεγόμενες εθνικές διαπαιδαγωγήσεις που έκαναν επί σειρά ετών στα κάμπινγκ σταμάτησαν. Έτσι στα πλαίσια της ιδεολογικής κατάρτισης των στελεχών θα υπάρξει μία σειρά από συζητήσεις στα γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Ποια είναι αυτά τα θέματα; «Το έθνος και η Φυλή. Λαός και κράτος», «Πολιτικά Συστήματα: Κομουνισμός, Δημοκρατία, Ολιγαρχία, Αριστοκρατία»Δομή και λειτουργία του Εθνικού Κράτους» αλλά και μαθήματα για τον «Σοσιαλισμό, τον Φιλελευθερισμό και τον Λαϊκός Εθνικισμό».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk