Με την επίβλεψη της task force ξεκινά άμεσα η μεταρρύθμιση του κράτους

Σαφής ένδειξη ότι ξεκινά άμεσα η μεταρρύθμιση των δομών του δημόσιου τομέα αποτελεί η απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη να συγκροτηθεί Ομάδα Εργασίας από στελέχη του υπουργείου που θα αναλάβουν να προωθήσουν τη σχετική διαδικασία.

Επικεφαλής της εννεαμελούς ομάδας, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, τίθεται ο νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Δημήτρης Στεφάνου. Σ΄ αυτή μετέχουν υπάλληλοι του υπουργείου και υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.

«Εργο της Ομάδας Εργασίας» αναφέρεται την απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης,«είναι η εκπόνηση κριτηρίων αξιολόγησης των δομών των υπηρεσιακών μονάδων της κεντρικής διοίκησης και η εκπόνηση μεθοδολογίας εφαρμογής των κριτηρίων αυτών, στο πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 35 παρ. 4 του ν.4024/2011, ο συντονισμός των εργασιών που προβλέπονται στο Παράρτημα (Οδικό Χάρτη) του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Ελληνικής και Γαλλικής Κυβέρνησης και η εισήγηση προτάσεων και μέτρων για την καλύτερη διάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, καθώς και η εν γένει υποστήριξη της σχετικής συνεργασίας για τα ως άνω θέματα μεταξύ Ελλάδας, Γαλλίας και της Ομάδας Δράσης (Task Force) για την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Τα κριτήρια αξιολόγησης θα σύμφωνα με την απόφαση πρέπει να στοχεύουν στην αναδιάρθρωση των δομών κατά τρόπον ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή βελτίωση της λειτουργικότητας και παραγωγικότητας της δημόσιας διοίκησης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk