Χωρίς πρόσβαση στην ΕΚΤ οι ελληνικές τράπεζες από 25 Ιουλίου

Σταματά από τις 25 Ιουλίου η πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στην ΕΚΤ και οι ελληνικές τράπεζες θα αντλούν ρευστότητα μόνο από τον έκτακτο μηχανισμό της Τράπεζας της Ελλάδος (Emergency Liquidity Assistance – ELA).

Σταματά από τις 25 Ιουλίου η πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στην ΕΚΤ. Από την Τετάρτη, τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα αντλούν ρευστότητα μόνο από τον έκτακτο μηχανισμό της Τράπεζας της Ελλάδος (Emergency Liquidity Assistance – ELA).

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την Παρασκευή πως λόγω της λήξης, στις 25 Ιουλίου 2012, του σχήματος επαναγοράς τους, τα ομόλογα που εκδόθηκαν ή φέρουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου θα καταστούν προσωρινά μη επιλέξιμα για χρήση ως ενέχυρο σε πράξεις νομισματικής πολιτικής του ευρωσυστήματος.

Πάντως, ενδιάμεσα οι ανάγκες για ρευστότητα θα αντιμετωπίζονται από την Τράπεζα της Ελλάδος σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες του ευρωσυστήματος.

Με βάση την πάγια διαδικασία, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα εξετάσει την επιλεξιμότητα των ελληνικών ομολόγων μετά την αξιολόγηση της προόδου που σημειώνει η Ελλάδα στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος προσαρμογής από την τρόικα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία