Μαρία Φέκτερ: «Τίποτε δεν προχωρεί στην Ελλάδα»

Στο δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο «Δεν χαρίζω τίποτε» η αυστριακή υπουργός Οικονομικών – που το μεσημέρι της Παρασκευής συμμετέχει στη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup μαζί με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα- δηλώνει «οργισμένη» με την Ελλάδα γιατί κατά την άποψή της «τίποτε δεν προχωρεί στη χώρα».

Eπικριτική με την Ελλάδα εμφανίζεται η Μαρία Φέκτερ, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται την Παρασκευή στην αυστριακή εφημερίδα Κουρίρ.

Στο δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο «Δεν χαρίζω τίποτε» η αυστριακή υπουργός Οικονομικών – που το μεσημέρι της Παρασκευής συμμετέχει στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup μαζί με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα– δηλώνει «οργισμένη» με την Ελλάδα γιατί κατά την άποψή της «τίποτε δεν προχωρεί στη χώρα».

Αναφέροντας πως με τον προεκλογικό αγώνα οι Ελληνες έχασαν πολύ χρόνο και πως και η κατάσταση είναι ήδη άρα πολύ επίπονη η κ. Φέκτερ επισημαίνει ότι τους πιστωτές όπως και την ίδια τους εξοργίζει ιδιαίτερα το ότι υπάρχουν λίγες μεταρρυθμίσεις, δεν γίνονται ιδιωτικοποιήσεις και δεν υπάρχουν αναπτυξιακά προγράμματα, ενώ μονίμως οι Ελληνες μόνον ζητούν όλο και περισσότερα χρήματα.

Σύμφωνα με την ίδια με το PSI μειώθηκε κατά 100 δισ. ευρώ το χρέος των 205 δισ. ευρώ και σε αυτή τη μείωση συμπεριλαμβάνεται και 1 δισ. ευρώ της αυστριακής τράπεζας «Kommunalkredit».

Απαντώντας αρνητικά στο ερώτημα αν έχει τελειώσει η υπόθεση με την Ελλάδα, η αυστριακή υπουργός τονίζει πως οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ ασκούν τεράστια πίεση για να εκπληρώσει η χώρα μας τις υποχρεώσεις της και να σταθεί, τουλάχιστον από το 2020, και πάλι στα πόδια της. Υπογράμμισε, στη συνέχεια, χαρακτηριστικά πως «ο ασθενής θα πρέπει από μόνος του να θέλει να σηκωθεί όρθιος».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk