Κ. Τασούλας: «Επιτέλους άρχισε η εφαρμογή του κολοβού Συντάγματος»

Την Παρασκευή 20/7/2012 ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στην εκπομπή των Άρη Ραβανού και Αιμίλιου Περδικάρη (καθημερινά 11:00-12:00) για τις εξελίξεις στη Χαλυβουργική

Για τις εξελίξεις στη Χαλυβουργική{{{ moto }}}

Δείχνει ότι κάτι αλλάζει στη χώρα. Μπορεί να φαίνεται παράξενο, αυτονόητο συνταγματικά δικαιώματα, όπως της εργασίας ,να προστατεύονται από την αστυνομία, να χρειάζεται παρέμβαση του πρωθυπουργού, αλλά, ακριβώς, αυτή η παρέμβαση του πρωθυπουργού δείχνει ότι σημειώνεται το τέλος μιας μακράς περιόδου, κατά την οποία με τρόμο περιμέναμε την εφαρμογή του κολοβού Συντάγματος της Ελλάδος. Γιατί ήταν κολοβό το Σύνταγμα της Ελλάδος. Εφαρμόζονταν μόνο ως προς ορισμένα δικαιώματα.

Δικαίωμα της διαδηλώσεως, ναι. Προστατευόμενο ναι Αλλά δικαίωμα και των υπολοίπων που δεν θέλουν να διαδηλώσουν, να ασκήσουν το δικαίωμά τους να κυκλοφορήσουν ελεύθερα, να περιηγηθούν στην πόλη.

Δικαίωμα του συνδικαλισμού ναι. Προστατεύεται από το Σύνταγμα Αλλά και το δικαίωμα της εργασίας. Και δεν είναι δυνατόν, το δικαίωμα της εργασίας, να θεωρούνται δικαίωμα υποδεέστερο ή άξιο περιφρονήσεως σε σχέση με το δικαίωμα του συνδικαλισμού. Είναι ισοϋψή αυτά τα δικαιώματα και πρέπει να προστατευτούν. Και η παρέμβαση του πρωθυπουργού δείχνει ότι, επιτέλους, μετά από δεκαετίες εφαρμογής του κολοβού Συντάγματος αρχίζει να εφαρμόζεται στο σύνολό του το Σύνταγμα της χώρας.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Είναι, υπό μία έννοια, δείγμα κι απόδειξη του, και, γιατί φτάσαμε ως εδώ Αλλά και δείγμα ότι, επιτέλους, αποφασίζουμε όλα αυτά που μας οδήγησαν ως εδώ να τα αφήσουμε πίσω και, κυρίως, να μην τα φοβόμαστε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk