Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον θα μιλήσει στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου το ερχόμενο Σάββατο το απόγευμα, 21 Ιουλίου, για την «παγκόσμια οικονομική κρίση».

Ο ίδιος είναι εξάλλου επίτιμος Chancellor της Laureate International Universities, που αποτελεί το μεγαλύτερο πανεπιστημιακό δίκτυο στον κόσμο και στο οποίο ανήκει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Οπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος, η επίσκεψη Κλίντον στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο «αποτελεί αναμφίβολα ένα σημαντικό και, συνάμα, ιστορικό γεγονός υψίστης σημασίας με πολλαπλές διαστάσεις για τα δεδομένα της Κύπρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής καθότι επί εποχής προεδρίας του όσο και αργότερα, ο 42ος ηγέτης των ΗΠΑ δημιούργησε και εξακολουθεί να εργάζεται μέχρι σήμερα, με στόχο την εμπέδωση αρχών καινοτομίας και κοινωνικής ευθύνης στην εκπαίδευση».
Από τη θέση του σήμερα ο Μπιλ Κλίντον, συμβουλεύει την ομάδα πανεπιστημίων του δικτύου η οποία περιλαμβάνει και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε τομείς όπως είναι η κοινωνική ευθύνη, η ηγετική ικανότητα των νέων και η αύξηση του ποσοστού πρόσβασης στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση.
Στο δίκτυο αυτό ανήκουν 675.000 φοιτητές 58 πανεπιστημίων, από 28 διαφορετικές χώρες του κόσμου.