Την παρθενική εμφάνισή του στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα κάνει σήμερα στις 19.00 (ΟΤΕ Sport1) στο Μπακού ο Αστέρας Τρίπολης αντιμετωπίζοντας την τοπική Ιντερ. Ο προπονητής των Αρκάδων κ. Σάκης Τσιώλης έδωσε σύνθημα νίκης ενόψει του πρώτου αγώνα του Αστέρα στο πλαίσιο του β’ προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Αζερμπαϊτζάν στον πρώτο γύρο είχε αποκλείσει εύκολα την εσθονική Τρανς με 5-0 (εκτός έδρας) και 2-0.
Ο κ. Τσιώλης θεωρεί το σημερινό παιχνίδι «πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί η Ίντερ Μπακού είναι μια πολύ καλή ομάδα. Και αν λάβουμε υπόψη ότι είναι το πρώτο φετινό μας παιχνίδι τότε είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα. Η Ίντερ Μπακού παίζει συνδυαστικά, γρήγορα και δημιουργεί πολλές ευκαιρίες. Σίγουρα έχουμε μια πολύ δύσκολη δουλειά». Ξεκαθάρισε όμως ότι αυτόν που τον ενδιαφέρει: «είναι η νίκη. Αλλά πάντα έχει σημασία να έχεις και καλή απόδοση. Αν συνδυαστούν αυτά τα δύο είναι το ιδανικό. Η καλή απόδοση μπορεί να φέρει και τη νίκη».

Το μακρινό ταξίδι στο Αζερμπαϊτζάν ήταν κουραστικό ενώ ο αγώνας θα διεξαχθεί σε γήπεδο με πλαστικό χλοοτάπητα, γεγονός που προβληματίζει τον έλληνα τεχνικό. Η ρεβάνς θα γίνει την επόμενη Πέμπτη στις 20:00 στην Τρίπολη.
Η πιθανή σύνθεση του Αστέρα: Μπαντής (τερματοφύλακας), Χουανίτο, Μπαρτολίνι (στόπερ), Τσαμπούρης (δεξί μπακ), Πιπίνης (αριστερό μπακ), Φραγκουλάκης, Ουσέρο, Ναβάρο, Ράγιος (μέσοι), Μπακασέτας (μεσοεπιθετικός) και Περόνε (σέντερ φορ).
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ούγγρος Φαμπιάν Μίχαλι.