Επενδύσεις και διμερής συνεργασία με Αυστραλία και Τουρκία

Την ενεργοποίηση του ελληνοαυστραλιανού επιχειρηματικού Συμβουλίου συζήτησαν ο υπουργός Υποδομών και Ανάπτυξης, κ. Κ. Χατζηδάκης και η ελληνικής καταγωγής πρεσβευτής της Αυστραλίας κυρία Τζένη Μπλούμφιλντ.
Οπως αναφέρει το υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης, το Συμβούλιο ιδρύθηκε πρόσφατα, με στόχο τη διευκόλυνση των επιχειρηματικών συναλλαγών, την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών και την υποστήριξη της προσπάθειας της Ελλάδας για αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ θα έχει έδρα στην Αθήνα και παραρτήματα σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Μπλούμφιλντ επανέλαβε το αυστραλιανό ενδιαφέρον για την υλοποίηση της επένδυσης εξόρυξης χρυσού στη Θράκη, ζητώντας την προώθηση των απαιτούμενων διαδικασιών από τα συναρμόδια υπουργεία. Υπενθυμίζεται ότι η El Dorado Gold, που εμπλέκεται στην εν λόγω επένδυση, είναι εισηγμένη και στο αυστραλιανό χρηματιστήριο.
Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης συναντήθηκε και με τον πρεσβευτή της Τουρκίας κ. Κερίμ Ουνάς, με τον οποίο συζήτησε θέματα διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων. Σύμφωνα με το υπουργείο, και οι δύο πλευρές εξέφρασαν το ενδιαφέρον για αύξηση του όγκου των συναλλαγών, μεταξύ των δύο χωρών, διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας και τόνωση των εκατέρωθεν επενδύσεων.
Την Παρασκευή ο κ. Χατζηδάκης θα συναντηθεί με τον πρεσβευτή της Ινδίας, κ. Τοπντέν Τσεουάνγκ και τον πρόεδρο του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γ. Γράτσο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk