Αλ. Τσίπρας: Ομιλία το απόγευμα της Πέμπτης για την ανακεφαλαιοποίηση

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το μέλλον της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα βρεθούν στο επίκεντρο ημερίδας που διοργανώνει το απόγευμα της Πέμπτης ο ΣΥΡΙΖΑ σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το μέλλον της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα βρεθούν στο επίκεντρο ημερίδας που διοργανώνει το απόγευμα της Πέμπτης ο ΣΥΡΙΖΑ σε ξενοδοχείο της Αθήνας. Τις εργασίες της ημερίδας θα ανοίξει με ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Η απόφαση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που ελήφθη κατά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής, προβλέπει την άμεση χρηματοδότηση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων απευθείας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, χωρίς να αυξάνεται το δημόσιο χρέος.

Ειδικότερα για την ΑΤΕ, ένα από τα επικρατέστερα σενάρια είναι ο διαχωρισμός της σε «καλή τράπεζα» και σε «κακή τράπεζα», με ανακεφαλαιοποίηση της «καλής τράπεζας» και απορρόφησή της από κάποια άλλη τράπεζα είτε πριν είτε μετά την ανακεφαλαιοποίηση.

Για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο εξετάζεται η απορρόφησή του από την Εθνική Τράπεζα με σκοπό να δημιουργηθεί ένας μεγάλος τραπεζικός όμιλος, στον οποίο το Δημόσιο θα έχει ισχυρή παρουσία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk