Ν. Τσούκαλης: «Δεν θα κοπεί το ρεύμα. Ο κ. Στουρνάρας είναι εντολοδόχος των αποφάσεων των τριών πολιτικών αρχηγών»

Τηυν Πέμπτη 19/7/2012 ο Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ μίλησε στην εκπομπή του Δημήτρη Τάκη (10:00-11:00) για το τέλος ακινήτου και τον κ. Στουρνάρα

Για το τέλος ακινήτου{{{ moto }}}

Ο κ Κουβέλης κατέθεσε, χθες, μια συνοπτική πρόταση, στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να διευρυνθούν οι δικαιούχοι απαλλαγής του τέλους ακινήτων, κοστολογημένη με το ποσό των 13 εκατ ευρώ Που σημαίνει ότι μόνο με αυτά τα δεκατρία εκατομμύρια θα μπορούσαν κάποιες ομάδες συμπολιτών μας, στα όρια της φτώχειας, να απαλλαγούν περαιτέρω.

Για το χαράτσι για τα ακίνητα στο λογαριασμό ρεύματος

Είναι, προφανές, ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα ισχύσει, όσον αφορά την σύνδεση του τέλους του ρεύματος με το χαράτσι. Δεν πρόκειται να κοπεί το ρεύμα. Αυτή είναι και η απόφαση των τριών πολιτικών αρχηγών. Ουαί κι αλίμονο αν κοβόταν το ρεύμα, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Όσον αφορά τη δέσμευση κατά την προεκλογική για κατάργηση τέλους των ακινήτων να σας θυμίσω την πολύ πρόσφατη και προσεκτική διατύπωση της ΔΗΜΑΡ για όλα τα θέματα αυτά, που αφορούν την σταδιακή απαγκίστρωση από τους δυσμενείς όρους του μνημονίου. Δηλαδή την απαλλαγή από το τέλος αυτό με την επείγουσα παρουσίαση, που όλοι την περιμένουν, του ολοκληρωμένου σχεδίου για τη φορολογική μεταρρύθμιση και την απόκτηση ενός φορολογικού πλαισίου, έτσι όπως ισχύει σε όλη την Ευρώπη, όπου μέσα εκεί, βεβαίως, θα εξορθολογιστεί το πλαίσιο αυτό των τελών με την πρόβλεψη να υπάρχει ένα μόνο τέλος για τα ακίνητα.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για τον κ Στουρνάρα

Οι υπουργοί είναι ουσιαστικά εντολοδόχοι των κυβερνητικών θέσεων και αποφάσεων. Δεν μπορεί κανείς υπουργός να κάνει του κεφαλιού του. Είναι, προφανές, λοιπόν, ότι η πολιτική απόφαση είναι αυτή η οποία θα προσδιορίσει όλες τις εξελίξεις. Οι πολιτικοί αρχηγοί έδωσαν μια εντολή στη κυβέρνηση, στον κ Στουρνάρα και στον κάθε κ Στουρνάρα – τον αναφέρουμε επειδή τώρα είναι στο επίκεντρο , αύριο μπορεί να είναι ο κ Στυλιανίδης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση – να υλοποιήσει τις αποφάσεις των πολιτικών αρχηγών, γιατί οι πολιτικοί αρχηγοί είναι αυτοί οι οποίοι θα έχουν τις επαφές με όλους τους ομολόγους τους στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk