Διευθύντρια στην Yahoo με την… κοιλιά στο στόμα!

Θετικές, ως επί το πλείστον, αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόσληψη της εγκυμονούσας Μαρίσα Μάγερ, μέχρι πρότινος ανώτατου στελέχους του διαδικτυακού κολοσσού Google, στη θέση της διευθύνουσας συμβούλου της Yahoo, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο. Μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για την πρόσληψή της, η ίδια αποκάλυψε ότι περιμένει το πρώτο της παιδί τον Οκτώβριο

Θετικές, ως επί το πλείστον, αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόσληψη της εγκυμονούσας Μαρίσα Μάγερ, μέχρι πρότινος ανώτατου στελέχους του διαδικτυακού κολοσσού Google, στη θέση της διευθύνουσας συμβούλου της Yahoo, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο. Μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για την πρόσληψή της, η ίδια αποκάλυψε ότι περιμένει το πρώτο της παιδί τον Οκτώβριο.

Η Μαρίσα Μάγιερ είναι η τρίτη διευθύνουσα σύμβουλος που αναλαμβάνει τα ηνία της εταιρείας μέσα σε ένα μόλις χρόνο, ύστερα από την ξαφνική παραίτηση του Σκότ Τόμσον το Μάιο, λόγω (υποτίθεται…) μιας «ανακρίβειας» στο βιογραφικό του, και την απόλυση της Κάρολ Μπάρτζ τον περασμένο Σεπτέμβριο, έπειτα από δύο και πλέον χρόνια στη συγκεκριμένη θέση.

Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη εποχή για την εταιρεία η οποία πρέπει να παλέψει για τη θέση της στην αγορά λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού από ισχυρούς αντιπάλους όπως η Google και το Facebook. Αν και παραμένει η τρίτη μεγαλύτερη διαδικτυακή πύλη στις ΗΠΑ, με περισσότερους από 700 εκατομμύρια χρήστες, η άλλοτε πρωτοπόρος Yahoo αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ενώ πρόσφατα προχώρησε σε περίπου 14% μείωση του δυναμικού του και κατάργηση περίπου 50 υπηρεσιών του.

Η είδηση της εγκυμοσύνης της έχει γίνει θέμα συζήτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς εμφανίζεται ελπιδοφόρα και αισιόδοξη για πολλές εργαζόμενες μητέρες ανά τον κόσμο. Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι πολύ δύσκολα βρίσκει κανείς παραδείγματα γυναικών που προσλαμβάνονται σε μια τόσο υψηλή και απαιτητική θέση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

Η Μάγιερ, όμως, δε θα μπορούσε εύκολα να πέσει θύμα εργασιακών διακρίσεων καθώς αποτέλεσε αμέσως μετά την αποφοίτησή της από το τμήμα πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, την πρώτη γυναίκα μηχανικό που προσελήφθη στην Google το 1999. Ήταν για χρόνια ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της εταιρείας ενώ εργάστηκε για τη δημιουργία της μηχανής αναζήτησης και του – γνωστού σε όλους – σήματος της Google. Η μέλλουσα μητέρα ωστόσο διαβεβαίωσε ότι θα πάρει μόλις λίγες εβδομάδες άδεια τοκετού, κατά τις οποίες παράλληλα θα εργάζεται.

Η Μάγιερ χαίρει μεγάλης εκτίμησης στη Σίλικον Βάλει, την έδρα της βιομηχανίας της πληροφορικής: τώρα είναι αναγκασμένη να προσπαθήσει να αναπτερώσει το πεσμένο ηθικό των εργαζομένων της εταιρείας, να βελτιώσει τα οικονομικά της, και να διαχειριστεί τον απειλητικό ανταγωνισμό.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk