Ο Βρούτσης με εκπροσώπους των επικουρικών ταμείων δημοσίου

Συνάντηση με τις διοικήσεις των ταμείων των εργαζομένων στο Δημόσιο, θα έχει στις 3 μετά το μεσημέρι, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Συνάντηση με τις διοικήσεις των ταμείων των εργαζομένων στο Δημόσιο, θα έχει στις 3 μετά το μεσημέρι, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού με τις διοικήσεις του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΑΕΔΥ) και του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα οικονομικά προβλήματα των ταμείων και, κυρίως, το θέμα της καταβολής του εφάπαξ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στις αρχές Ιουλίου οι εργαζόμενοι στους ασφαλιστικούς φορείς, τα έσοδα του ΤΕΑΔΥ, επαρκούν για να καλύψουν 500 εφάπαξ το μήνα.

Ήδη εκκρεμούν 52.000 αιτήσεις, για την κάλυψη των οποίων θα απαιτηθούν περίπου 2 δισ. ευρώ, ενώ όσοι καταθέτουν σήμερα αιτήσεις θα λάβουν το εφάπαξ μετά από… 7 χρόνια.

Δυσκολίες υπάρχουν και στην έγκαιρη χορήγηση των συντάξεων και είναι ενδεικτικό ότι από το ΤΕΑΔΥ, εκδίδονται βοηθήματα για όσους έχουν απόφαση συνταξιοδότησης πριν από 2 χρόνια.

Αντίστοιχα, το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, προϋπολογίζει για φέτος έλλειμμα 18,5 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν από το υπουργείο Εργασίας, περικοπές ύψους 4 δισ. ευρώ, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται στο υπουργείο το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, όπου θα εξετασθούν σημείο προς σημείο οι προϋπολογισμοί των φορέων της επικουρικής κοινωνικής ασφάλισης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk