Τα μάθατε τα νέα;

Κύριε διευθυντά, ακούγοντας τον υπουργό Δικαιοσύνης να χαρακτηρίζει αντισυνταγματική

Τα μάθατε τα νέα; | tovima.gr
Κύριε διευθυντά.

Ακούγοντας τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη να χαρακτηρίζει αντισυνταγματική κάθε περαιτέρω περικοπή στο (συνταγματικώς ορθό) ειδικό μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών, αναρωτήθηκα αν όλες οι άλλες περικοπές που έχω υποστεί (και εξακολουθώ να υφίσταμαι) εγώ και χιλιάδες συνάνθρωποί μου είναι συνταγματικές. Οσο για την άποψη που ακούω τελευταίως, ότι οι δικαστές πρέπει να πληρώνονται καλά, καλύτερα από τους άλλους, για να είναι αδέκαστοι, ομολογώ ότι δεν την καταλαβαίνω. Επειδή όταν ασκείς ένα λειτούργημα όπως το δικό τους δεν μπορεί η ευθυκρισία σου ή η τιμιότητά σου να εξαρτώνται από τα χρήματα που παίρνεις. Πρέπει να είναι δεδομένες, ακόμη και σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Μετά τιμής

Πανδώρα

ΥΓ.: Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν εννοώ ότι είμαι υπέρ των μειώσεων στους μισθούς των δικαστικών. Φυσικά και όχι. Είμαι, όμως, κατά των προνομίων που μπορεί να απολαμβάνουν συγκεκριμένες ομάδες τη στιγμή που οι υπόλοιποι, όσοι δεν έχουν τα μέσα να αντιδράσουν ή να επηρεάσουν εκείνους που παίρνουν τις αποφάσεις, δοκιμάζονται σκληρά.

* Κατά τα άλλα, και για να περάσουμε από τη Θέμιδα, την προστάτιδα θεά της Δικαιοσύνης, στις άλλες θεότητες της ελληνικής μυθολογίας οι οποίες συνωστίζονται στις αίθουσες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, κατά τους θερινούς μήνες θα δέχονται τους επισκέπτες τους καθημερινά, εκτός Δευτέρας, από τις 09.00 ως τις 16.00. Επειτα θα αναπαύονται.

* Και ερωτώ τώρα εγώ: το μεγαλύτερο μουσείο της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου δεν μπορούσε να επεκτείνει το ωράριο λειτουργίας του ως αργά το απόγευμα ειδικά για το καλοκαίρι, περίοδο κατά την οποία οι τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα αυξάνονται θεαματικά;

* Η δε Ακρόπολη, και για το καυτό τουριστικά δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου τις Κυριακές θα κλείνει στις 15.00! Τα σχόλια δικά σας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk