Ραδιόφωνο σε τρικυμία

Με μπαράζ απολύσεων, μειώσεων μισθών και διάθεση αλλαγής φυσιογνωμίας υποδέχτηκαν το καλοκαίρι οι περισσότεροι ενημερωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί. Προβλήματα και για τους μουσικούς σταθμούς

Με μπαράζ απολύσεων, μειώσεων μισθών και διάθεση αλλαγής φυσιογνωμίας υποδέχτηκαν το καλοκαίρι οι περισσότεροι ενημερωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί. Στον Flash, στις 30 Ιουνίου, οπότε και έληξαν οι συμβάσεις των εξωτερικών συνεργατών δεν ανανεώθηκε η συνεργασία, με αποτέλεσμα μεγάλο ποσοστό των παραγωγών να μείνει εκτός την ίδια ώρα που ο σταθμός σε επίσημη ανακοίνωσή του δικαιολόγησε την συγκεκριμένη εξέλιξη ως φυσιολογική λόγω θέρους…

Απομακρύνσεις παραγωγών και ηχοληπτών είχαμε και στον ΑΝΤ1 στον οποίο αναμένονται και άλλες απολύσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενώ κινητικότητα παρατηρείται και στον μουσικό σταθμό του ομίλου, τον Ρυθμό, με σοβαρό πρόβλημα να έχει προκύψει στις σχέσεις του διευθυντή των ραδιοφώνων, Μάκη Πουνέντη με την διοίκηση του ομίλου.

Στον Alpha Radio, την περασμένη εβδομάδα, λόγω απόλυσης ηχολήπτη προκηρύχθηκε 5νθήμερη απεργία στην διάρκεια της οποίας ξέσπασε πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ του ραδιοσταθμού και της ΕΤΕΡ. Αφορμή στάθηκε σποτ το οποίο έχει εντάξει στο πρόγραμμά του ο σταθμός και στο οποίο κατηγόρησε τους τεχνικούς ότι τίναξαν στον αέρα τις συζητήσεις για εξεύρεση λύσης με τους εργαζομένους από την πρώτη κιόλας ημέρας των διαπραγματεύσεων. Από την πλευρά της η Ενωση Τεχνικών απάντησε ως εξής: «Η διοίκηση του ραδιοσταθμού ALPHA 98,9 σε μια προσπάθεια κατασυκοφάντησης των αγώνων της Ε.Τ.Ε. Ρ και των εργαζόμενων τεχνικών του ραδιοσταθμού, που απεργούν όντες απλήρωτοι και λαμβάνοντας ο ένας μετά τον άλλο γνωστοποιήσεις απόλυσης, χρησιμοποιεί την δημόσια συχνότητα για να εκπέμπει, αντί της απλής εξαγγελίας της κινητοποίησης της ΕΤΕΡ, ένα σποτ όπου αναφέρει ανακρίβειες και ψεύδη σχετικά με την απεργία μας. Καλούμε την διοίκηση του ALPHA 98,9 να σταματήσει να εκμεταλλεύεται τη δημόσια συχνότητα, προκειμένου να συκοφαντεί την ΕΤΕΡ και τους αγώνες των τεχνικών, παραπλανώντας ταυτόχρονα τους ακροατές. Καλούμε το ΕΣΡ να παρέμβει για ανοίκεια χρήση της συχνότητας από τη διοίκηση του ραδιοσταθμού ALPHA 98,9».

Προβλήματα ωστόσο παρατηρούνται και στον χώρο του μουσικού ραδιοφώνου με το Nitro 102,5 να βρίσκεται ακόμη σε αναμονή εν όψει νέου πλειστηριασμού, καθώς ο πρώτος ήταν άγονος, τον Derti σε κατάσταση αβεβαιότητας, ενώ σε δεκαήμερη απεργία που κήρυξε η ΕΤΕΡ βρίσκονται οι ραδιοσταθμοί Love Radio και Orange του ομίλου Κουρή λόγω των καθυστερήσεων στην πληρωμή δεδουλευμένων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
Σίβυλλα
Helios Kiosk