Ταλιατέλες με κοτόπουλο και ουζάτη σάλτσα φέτας

Προετοιμασία: 15΄
Μαγείρεμα: 25΄

Υλικά για 4 άτομα
1 πακέτο (500 γρ.) ταλιατέλες
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
100 ml ούζο
250 γρ. φέτα πικάντικη, θρυμματισμένη
1 φλ. γάλα
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο (ή μαϊντανό ή ανάμεικτα) ψιλοκομμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε φέτες πάχους 1,5 εκ. και τις αχνίζουμε μαζί με τα κρεμμύδια σε κατσαρόλα με 1/2 φλ. νερό και το ούζο. Αφήνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να δένει, περίπου 20 λεπτά.

Προσθέτουμε τη φέτα, το γάλα, το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και, αφού πάρουν μια-δυο βράσεις να λιώσει η φέτα, ανακατεύουμε με τις ταλιατέλες βρασμένες al dente και τον άνηθο. Αλατίζουμε με μέτρο λόγω φέτας. Σερβίρουμε σε πιατέλα, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk