Ν. Κουτσιούκης: «Αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση 100% των ΔΕΚΟ θα μας βρει απέναντι, θα συγκρουστούμε»

Την Τετάρτη 18/7/2012 ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού τομέα μίλησε στην εκπομπή του Δημήτρη Τάκη (καθημερινά 10:00-11:00) για τις θέσεις του για τις αποκρατικοποιήσεις

Για τη στάση της ΔΑΚΕ στις ιδιωτικοποιήσεις {{{ moto }}}

Εμείς έχουμε εκφράσει την άποψή μας για την εθνική στρατηγική για τις ΔΕΚΟ. Οι δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας έχουν φτιαχτεί με τον κόπο, με το αίμα, με τον ιδρώτα του έλληνα φορολογούμενου και με κάποια δάνεια μερικά εκ των οποίων τα χρωστάμε σ αυτό το περιβόητο χρέος των 400 δις ευρώ. Άρα, λοιπόν, όταν έχουμε πάρει δάνεια για να δημιουργήσουμε υποδομές, τις έχουμε δημιουργήσει δεν μπορεί να τις δώσουμε όσο – όσο σε όποιον επενδυτή- επιχειρηματία έρθει να τις πάρει Εμείς λέμε ότι θα πρέπει να υπάρξει σοβαρή αξιολόγηση για το πόσο μας έχουν κοστίσει αυτές οι υποδομές, τι προσδοκούμε να εισπράξουμε από τις ιδιωτικοποιήσεις και τι οφέλη θα έχει η ελληνική κοινωνία.

Για τα χρέη του ΟΣΕ

Από τα δέκα δις του χρέους που φαίνεται ότι είναι χρέος του ΟΣΕ τα 7,5 δις ευρώ αφορούν υποχρεώσεις του κράτους που δεν καταβλήθηκαν ποτέ για τις υποδομές.

Για τη θέση της ΔΑΚΕ

Είμαστε υπέρ των στρατηγικών συμμαχιών στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Ο ΟΣΕ είναι μια ΔΕΚΟ η οποία ασχολείται με σιδηροδρομικά έργα. Αν, αύριο, έρθει κάποιος επιχειρηματίας ο οποίος ασχολείται με το ρεύμα και τον βάλετε στον ΟΣΕ είναι βέβαιον ότι ο σιδηρόδρομος πάει για διάλυση. Αν, όμως, έρθει να επενδύσει κάποιος στρατηγικός σύμμαχος του ΟΣΕ ,που γνωρίζει από σιδηροδρομικά έργα, αυτό είναι μια στρατηγική συμμαχία και μπορεί να αναπτυχθεί ο σιδηρόδρομος με προϋποθέσεις διατήρηση των θέσεων εργασίας και biasness plan δεκαετίας ούτως ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. {{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Δεν είμαστε κατά των στρατηγικών συμμαχιών Είμαστε υπέρ των ΣΔΙΤ όμως είμαστε κατά της πλήρους ιδιωτικοποίησης και προφανώς είμαστε κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού και του ρεύματος.

Θα συγκρουστείτε με την κυβέρνηση

Η λογική ιδιωτικοποίησης 100% των πάντων, βεβαίως, και θα μας βρει αντίθετους και θα βρεθούμε απέναντι. Είναι λογικό. Βουλευτές που αποτελούν τη μεγαλύτερη συντεχνία μέσα στην ελληνική κοινωνία όταν μιλάνε για συντεχνίες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι πολύ εύκολα κάποιοι από αυτούς τους βουλευτές χαρίζουν την εργατική τάξη και το εργατικό κίνημα στο ΠΑΜΕ και το ΣΥΡΙΖΑ.

Το τρίτο που θέλω να τονίσω είναι ότι, η ΔΑΚΕ έχει παράλληλη πορεία με τη Νέα Δημοκρατία κι όχι ταυτόσημη. Εμείς έχουμε ενταχθεί εθελοντικά στη Νέα Δημοκρατία, λόγω πολιτικής ιδεολογίας που είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός. Όσοι, λοιπόν, δεν μπορούν να υπηρετήσουν τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και τους έρχεται βαρύ, δεν έχουν παρά να αποχωρήσουν από τη Νέα Δημοκρατία. Σε ότι μας αφορά, εμείς δεν πρόκειται να φύγουμε. Μόνον κι εφόσον αλλάξει την ιδεολογία της η παράταξη. Μόνον τότε, όπως οικειοθελώς μπήκαμε, οικειοθελώς θα προχωρήσουμε.

Αν σας διαγράψουν από τη Νέα Δημοκρατία

Από που θα μας διαγράψουν. Τι είμαστε εμείς στη Νέα Δημοκρατία. Μας έχει διορίσει ο κ Σαμαράς η ο κ Κεδίκογλου πουθενά.

Ο κ Σαμαράς αποκλείεται να το έχει πει αυτό. Το είπε ο κ Κεδίκογλου. Εμάς δεν μας έχει διορίσει κανένας πουθενά. Κι ούτε ευελπιστούμε η επιδιώκουμε να πάρουμε κάποια κομματική καρέκλα. Προφανώς, ο κ Κεδίκογλου, εννοούσε τα διορισμένα κομματικά στελέχη στη Νέα Δημοκρατία και τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τους οποίους επέλεξε με λίστα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk