Κ. Τζαβάρας: «Ήταν μια αυθαιρεσία από τους συνδικαλιστές»

Την Τετάρτη 18/7/2012 ο Αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού μίλησε στην εκπομπή του Δημήτρη Πετρόπουλου (καθημερινά 08:00-10:00) για το κλείσιμο της Ακρόπολης από τους εργαζόμενους

Για το κλείσιμο της Ακρόπολης λόγω καιρικών συνθηκών{{{ moto }}}

Ήταν μια αυθαιρεσία από την πλευρά των συνδικαλιστών, κυρίως, όταν είχαν γνωστοποιηθεί, εγκαίρως, σ’ αυτούς από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, από τον Ιούνιο, οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα υπάρξει, όπως προβλέπει η ισχύουσα εργατική νομοθεσία, η διαδικασία για την προστασία των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση.

Έτσι ,λοιπόν, θα μπορούσαν από τον Ιούνιο να είχαν λάβει τα μέτρα τους γιατί, ήδη, είχαν κληθεί από τις αρμόδιες αρχές να καταθέσουν τις απόψεις τους κι εκεί θα έπρεπε να είχε γίνει γραπτή εκτίμηση του κινδύνου της θερμικής καταπόνησης, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία – είναι ο ν 3850/2010 – που κωδικοποιεί σ ένα ενιαίο κείμενο τις διατάξεις που αφορούν την προστασία των εργαζομένων.

Είναι, πράγματι, λυπηρό στην άσκηση των καθηκόντων τους οι συνδικαλιστές να μην λαμβάνουν υπόψη τους τα γενικότερης σημασίας εθνικά συμφέροντα και, κυρίως, στην περίπτωση δεν δειλιάζουν ή δεν διστάζουν να πάρουν αποφάσεις οι οποίες μας εκθέτουν, διεθνώς, κι από τις οποίες το κύρος της χώρας, αλλά, κυρίως, η ακτινοβολία των συμβόλων τους, όπως είναι, το μεγαλύτερο από όλα, η Ακρόπολη σκιάζεται από τέτοιες ενέργειες.

Είχα, λοιπόν, την ευκαιρία να καλέσω τους συνδικαλιστές στο γραφείο μου όπου δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και μπήκαν κάποιες βάσεις του λοιπού να μην επαναληφθεί αυτό το φαινόμενο, έστω κι αν υπάρξουν ανάλογες συνθήκες μετεωρολογικές και, κυρίως, να μπει σε μια τάξη το θέμα. Γιατί και το δημόσιο, θα πρέπει να το πω, ήταν σε αταξία απέναντι στις υποχρεώσεις που έχει προς τους εργαζόμενους.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για τις ελλείψεις

Με δική μου πρωτοβουλία παρήγγειλα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την προμήθεια αυτόνομων κλιματιστικών μονάδων για να τοποθετηθούν στα φυλάκια Αυτή ήταν μια έλλειψη που έπρεπε να είχε θεραπευτεί και να μην περιμένουν τη δική μου έλευση στο υπουργείο.

Για το θέμα του γιατρού που πρέπει να υπάρχει στο χώρο της Ακρόπολης και λόγω της μορφολογίας του, αλλά κι από τις συνθήκες που επικρατούν το καλοκαίρι, είναι ένας χώρος που μπορεί ο κάθε λογικός άνθρωπος να περιμένει ότι θα προκύψουν κάποιου τέτοιου είδους περιστατικά, που να θέλουν ιατρική φροντίδα. Μέχρι πρότινος υπήρχε εκεί, απ΄ ότι με ενημέρωσαν, ένα σταθμευμένο, σε μόνιμη βάση ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο με πληροφόρησαν ότι τον τελευταίο καιρό δεν υπάρχει. Είπαμε, σήμερα, να δούμε για ποιους λόγους δεν σταθμεύει περισσότερο. Εκεί άκουσα διάφορα ευτράπελα τα οποία δεν θέλω να τα αναφέρω, γιατί αν τα αναφέρω, αυτή την ιδέα που έχουμε για το δημόσιο θα την κάνουμε ακόμη χειρότερη. Δηλαδή δεν νοείται τώρα να λένε ότι δεν πηγαίνει το ασθενοφόρο στην Ακρόπολη επειδή δεν έχουμε λεφτά για τα καύσιμα. Αυτό είναι κάτι που στις πιο δύσκολες στιγμές της οικονομικής κρίσης όχι μόνο το δημόσιο δεν το κολακεύει, αλλά και μας σαν λειτουργούς του δημοσίου θα πρέπει να μας κάνει να ντρεπόμαστε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk