Το τέλος της εποχής Βαρδινογιάννη στον Παναθηναϊκό έπειτα από 33 χρόνια σηματοδοτεί την άνοιξη ενός νέου διοικητικού μοντέλου στο ποδοσφαιρικό Τριφύλλι. Οπως ανακοίνωσε η «Παναθηναϊκή Συμμαχία», το μεσημέρι της Τετάρτης (18/7) θα ολοκληρωθεί οριστικά και αμετάκλητα η δωρεάν παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ (54,7%), που ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, προς το Σωματείο του οποίου ηγείται ο επιχειρηματίας κ. Γιάννης Αλαφούζος.

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αλλάζει σελίδα, οι μετοχές περνούν στα χέρια του Σωματείου και ο κόσμος του τριφυλλιού γίνεται ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ της ομάδας. Λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι της Τετάρτης(18/7), στα γραφεία της ΠΑΕ στο Μαρούσι, θα γίνει η τελική επαφή του Γιάννη Αλαφούζου με την πλευρά Βαρδινογιάννη για την οριστική μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, δίχως αντάλλαγμα. Παρόντες θα είναι και οι εκπρόσωποι του Τύπου προκειμένου να σφραγίσουν με εικόνα και ήχο την ιστορική αυτή μέρα για τον Παναθηναϊκό και το ξεκίνημα μιας νέας προσπάθειας» ανέφερε το χαρακτηριστικό μήνυμα της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης η πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ θα ανήκει στους φίλους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι ήδη τις τελευταίες εβδομάδες σπεύδουν για να εγγραφούν στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία» που αριθμεί 2.600 μέλη, τα οποία έχουν συνεισφέρει μέχρι στιγμής περισσότερα από 1,65 εκατ. ευρώ.