Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Θωμάς Μαύρος δήλωνε πως «προσωπικά το βλέπω μία στο εκατομμύριο να φεύγει ο Λεονάρντο από την ΑΕΚ, εκτός αν το ποσό που μας προτείνουν είναι υπέρογκο». Να, λοιπόν, που το… εκατομμύριο που επικαλέστηκε ο κ. Μαύρος βρέθηκε, καθώς ομάδα της Νότιας Κορέας προσφέρει κάτι λιγότερο από ένα εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον βραζιλιάνο μέσο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται στο τελικό στάδιο και απομένουν μόνο οι λεπτομέρειες για να επισημοποιηθεί η συμφωνία.

Η ομάδα λέγεται Τζεονμπούκ, έχει ως βασικό χορηγό την εταιρεία «Χιουντάι Μότορς» _ φέρει μάλιστα και το όνομά της _ και η ΠΑΕ ΑΕΚ αναμένεται να κερδίσει από τη μεταγραφή 940.000 ευρώ. Οι 440.000 ευρώ θα μπουν άμεσα στα ταμεία της Ένωσης και το υπόλοιπο μισό εκατ. ευρώ θα κατατεθεί με τη μορφή εγγυητική τραπέζης που θα μπορεί να εξαργυρωθεί τον Φεβρουάριο του 2013.

Θα υπάρχει, πάντως και όρος, που θα επιτρέπει στη διοίκηση της ΑΕΚ να εισπράξει αυτά τα χρήματα καταβάλλοντας ένα χαμηλό «penalty», ενώ θα πρέπει να πληρωθεί και ένα ποσό (περίπου 150.000 ευρώ) που οφείλεται στον Λεονάρντο. Η ΠΑΕ ΑΕΚ απέστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιο του 26χρονου ποδοσφαιριστή και πλέον απομένουν οι υπογραφές της διοίκησης της Τζεονμπούκ για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.