Συνάντηση Χατζηδάκη – Σιμ Κάλλας

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο Μεταφορών, κ. Σιμ Κάλλας, είχε την Τρίτη στην Κύπρο ο υπουργός Υποδομών και Ανάπτυξης, κ. Κ. Χατζηδάκης, στο πλαίσιο του άτυπου Συμβουλίου Μεταφορών και Επικοινωνιών, που πραγματοποιήθηκε στη μεγαλόνησο

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο Μεταφορών, κ. Σιμ Κάλλας, είχε την Τρίτη στην Κύπρο ο υπουργός Υποδομών και Ανάπτυξης, κ. Κ. Χατζηδάκης, στο πλαίσιο του άτυπου Συμβουλίου Μεταφορών και Επικοινωνιών, που πραγματοποιήθηκε στη μεγαλόνησο.

Όπως δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν για «μια σειρά από υποθέσεις που ενδιαφέρουν τις Βρυξέλλες», όπως η πρόοδος «που υπάρχει σε σχέση με την αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων στην Ελλάδα» και η «προσπάθεια που γίνεται γι’ αυτό» από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Ανάπτυξης, «συζητήσαμε για την παράλληλη προσπάθεια που κάνουμε να απεμπλακεί το θέμα των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, όπου η Επιτροπή θα κληθεί να υποβάλει τις παρατηρήσεις της σε θέματα ανταγωνισμού, εσωτερικής αγοράς και πολιτικής μεταφορών και είδαμε πως θα μπορούσαν οι σχετικές συζητήσεις να επιταχυνθούν».
Επίσης, υπήρξε συζήτηση για τον ΟΣΕ, για τον οποίον, όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, «υπάρχει βούληση από την πλευρά του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης να προχωρήσουμε σε αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ».

«Υπάρχουν, όμως, νομικά εμπόδια σε ζητήματα κρατικών ενισχύσεων από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εξέφρασα τη βούληση της Κυβέρνησης το ταχύτερο δυνατόν να αντιμετωπιστούν σε συνεργασία φυσικά με την ΕΕ τα θέματα αυτά, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουμε στα επόμενα στάδια για την εξυγίανση του ΟΣΕ και την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ» κατέληξε ο υπουργός.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk