Διαδήλωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια το απόγευμα της Τρίτης

Συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους της Ελληνικής Χαλυβουργίας διοργανώνει στις 7:30 το απόγευμα στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους της Ελληνικής Χαλυβουργίας διοργανώνει στις 7:30 το απόγευμα στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, συνεχίζει και σήμερα, Τρίτη, τις διαβουλεύσεις για το μέλλον της μονάδας Ασπροπύργου της Ελληνικής Χαλυβουργίας προκειμένου να βρεθεί λύση για την επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Οι διαβουλεύσεις μεταξύ υπουργείου Εργασίας και χαλυβουργών έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα.

Το σωματείο των εργαζομένων θέτει ως βασική προϋπόθεση για να σταματήσει τις κινητοποιήσεις, την επαναπρόσληψη των απολυμένων και προτείνει ένα συνδυασμό τρόπων για την υλοποίηση της πρότασης, ζητώντας όμως από την εταιρεία να δεσμευτεί.

Ο υπουργός Εργασίας μετέφερε τις απόψεις του Σωματείου στη διοίκηση της Ελληνικής Χαλυβουργίας, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρεί ότι οι προτάσεις των εργαζομένων είναι ασαφείς και θέτει ως προϋπόθεση, την άμεση λήξη της απεργίας, επικαλούμενη τη δικαστική απόφαση με την οποία έχει κηρυχθεί παράνομη και την επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Η Ελληνική Χαλυβουργία έχει επίσης δηλώσει προς τον υπουργό Εργασίας ότι αν δεν λυθεί άμεσα η απεργία θα υποβάλει αίτημα διαβούλευσης για να προχωρήσει σε ομαδικές απολύσεις και αναστολή της λειτουργίας της μονάδας του Ασπροπύργου.

Σε αυτό το όχι και τόσο συναινετικό κλίμα ο κ. Βρούτσης συνεχίζει τις προσπάθειες για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης και τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και σήμερα, Τρίτη αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk