Με τον Π. Παναγιωτόπουλο συναντήθηκε η ΔΗΜΑΡ

Το μήνυμα ότι «δεν πρέπει να υπάρξουν κομματικού τύπου παρεμβάσεις» στην επετηρίδα των στελεχών και στις κρίσεις της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, θέλησε να στείλει η ΔΗΜΑΡ, κατά τη συνάντηση αντιπροσωπείας της , με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Π. Παναγιωτόπουλο

Το μήνυμα ότι «δεν πρέπει να υπάρξουν κομματικού τύπου παρεμβάσεις» στην επετηρίδα των στελεχών και στις κρίσεις της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, θέλησε να στείλει η ΔΗΜΑΡ, κατά τη συνάντηση αντιπροσωπείας της , με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Π. Παναγιωτόπουλο. Παράλληλα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Άμυνας της ΔΗΜΑΡ κ. Βασίλης Οικονόμου και η βουλευτής κυρία Μαρία Γιαννακάκη, οι οποίοι ήταν επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ, εξέφρασαν την επιφύλαξη του κόμματός τους για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας.
«Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα», επεσήμανε στο «Βήμα» ο κ. Β. Οικονόμου. «Ο υπουργός ΄Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος άκουσε με προσοχή τις απόψεις που εξέφρασε η ΔΗΜΑΡ για τις κρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις, τη στρατιωτική θητεία , το ειδικό μισθολόγιο αλλά και για τη δομή και την οργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων».
Η ΔΗΜΑΡ, όπως αναφέρει και σε ανακοίνωσή της, μετά τη συνάντηση, την Δευτέρα (17.7.2012), είναι αντίθετη «με την αντιμετώπιση των Ενόπλων Δυνάμεων ως πεδίο «κομματικής λαφυραγώγησης»», εκπέμποντας την επιθυμία της να μην… προσπεραστεί η επετηρίδα.
Επίσης, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν το πολιτικό και το ένστολο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΜΘ, ΕΠΟΠ). Η ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «επιβεβαίωσε τη θέση της για μη περαιτέρω περικοπές στους μισθούς και τις αποδοχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (Ειδικά Μισθολόγια) προτείνοντας την περιστολή λειτουργικών δαπανών (πχ περιορισμός στρατοπέδων)».
Επίσης, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την αμυντική βιομηχανία (ΕΑΣ και ΕΑΒ), καθώς και τα προβλήματα βιωσιμότητας των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.
Πάντως, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, η ΔΗΜΑΡ θα παρακολουθεί μέσα από το Κοινοβούλιο και μέσω των οργάνων της την κυβερνητική πολιτική στα ζητήματα της Εθνικής Άμυνας με στόχο την υλοποίηση των θέσεων και των δεσμεύσεων της προγραμματικής συμφωνίας της Κυβέρνησης Συνεργασίας.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk