Αλ. Παπαρήγα: «Αθλιο παζάρι εντυπώσεων» με τα νέα μέτρα

Τρικομματικό παιχνίδι εντυπώσεων θεωρεί ο Περισσός το …. πήγαινε – έλα των κυβερνητικών εταίρων σε συσκέψεις, για να βρεθούν, όπως διακηρύσσουν, «ισοδύναμα μέτρα» – αντί για απολύσεις και μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς – και να γίνουν περικοπές δαπανών, στο πλαίσιο της εφαρμογής του «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής» 2013-2014

Τρικομματικό παιχνίδι εντυπώσεων θεωρεί ο Περισσός το …. πήγαινε – έλα των κυβερνητικών εταίρων σε συσκέψεις, για να βρεθούν, όπως διακηρύσσουν, «ισοδύναμα μέτρα» – αντί για απολύσεις και μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς – και να γίνουν περικοπές δαπανών, στο πλαίσιο της εφαρμογής του «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής» 2013-2014.
Σύμφωνα με το ΚΚΕ, το κεντρικό ζήτημα είναι ότι τα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ σημαίνουν «σφαγείο» σε κοινωνικές παροχές, «λουκέτα» και αναδιαρθρώσεις σε οργανισμούς, εκ παραλλήλου με μείωση μισθών και συντάξεων και ταχύτατη προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα, την Τρίτη το μεσημέρι (17. 07.2012), σχολιάζοντας τις εξελίξεις σχετικά με τα μέτρα ύψους 11,5 δις ευρώ, μίλησε για «άθλιο παζάρι» στο οποίο έχει επιδοθεί η συγκυβέρνηση για λόγους εντυπώσεων.
«Όσον αφορά τα νέα μέτρα η ουσία είναι η εξής: Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, για λόγους περισσότερο εντυπώσεων και για να φανεί ότι είναι συνεπής με το προγραμματικό πλαίσιο των τριών κομμάτων, κάνει ένα άθλιο παζάρι ότι τάχα προσπαθεί να μοιράσει τα βαρύτατα αντιλαϊκά ταξικά μέτρα αντί για ένα χρόνο στα 2 και στα 3. Είναι άθλιο αυτό το παζάρι, κυρίως για εντυπώσεις, δεν αντέχει ο λαός ούτε ένα μέτρο επιπλέον», τόνισε η κυρία Παπαρήγα.
Και συμπλήρωσε: «Αυτό που ο λαός είμαστε βέβαιοι ότι ζητάει είναι να παρθούν πίσω και τα μέτρα που έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια. Και δεν πρέπει να παραπλανηθεί ο ελληνικός λαός από το παιχνίδι του εντυπωσιασμού ότι τάχα η κυβέρνηση διαπραγματεύεται. Αυτοί που περνάν τελικά τη γραμμή τους είναι ο πιο σκληρός πυρήνας των καπιταλιστών και των μονοπωλίων».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk