Τεστ για ενδεχόμενες αποχωρήσεις από το ευρώ στις βρετανικές τράπεζες

Οδηγία να προετοιμαστούν και να δοκιμάσουν τις αντοχές τους σε περίπτωση που κάποιες χώρες αποφασίσουν να εγκαταλέιψουν το ευρώ έχουν δεχθεί οι βρετανικές τράπεζες, αποκάλυψε την Τρίτη η Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσίων (FSA) της Μεγάλης Βρετανίας

Οδηγία να προετοιμαστούν και να δοκιμάσουν τις αντοχές τους σε περίπτωση που κάποιες χώρες αποφασίσουν να εγκαταλέιψουν το ευρώ έχουν δεχθεί οι βρετανικές τράπεζες, αποκάλυψε την Τρίτη η Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσίων (FSA) της Μεγάλης Βρετανίας.

«Οι τράπεζες πρέπει να αναλογιστούν τα προβλήματα που θα προκύψουν εάν κάποια στιγμή υποχρεώσεις πρέπει να υπολογιστούν σε άλλο νόμισμα», δήλωσε ο πρόεδρος της Αρχής κ. Αντερ Τέρνερ, συμπληρώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν έχει μεγάλες πιθανότητες να συμβεί.

Απευθυνόμενος στη Βουλή των Κοινοτήτων και την Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων, ο κ. Τέρνερ τόνισε: «Έχουμε ενθαρρύνει τις διοικήσεις των τραπεζών μας να προνοήσουν για τέτοια υποθετικά σενάρια για την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα. Θεωρούμε ότι οι πιθανότητες είναι πολύ, πολύ μικρές τουλάχιστον για κάποια από αυτά τα κράτη, κρίνω όμως ότι έχει νόημα να ενθαρρυνθούν οι τράπεζες να προνοήσουν για ακραία σενάρια»

Τον περασμένο μήνα, η Τράπεζα της Αγγλίας είχε λάβει την απόφαση να αντληθούν πολλά δισ. στερλίνες και να δανειστούν τράπεζες, υπό το πρίσμα ότι η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση προκειμένου να βγει η βρετανική οικονομία από την ύφεση. Ο κ. Τέρνερ πρότεινε στις τράπεζες να μειώσουν τα μπόνους και τις αμοιβές των μεγαλοστελεχών τους, προκειμένου να δημιουργήσουν «μικρά μαξιλάρια ρευστότητας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk