Συνεχίζονται οι εισροές κεφαλαίων στην Ευρώπη

Οι καθαρές εισροές των Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες (ΟΣΕΚΑ) στην Ευρωπαϊκή Αγορά διατηρήθηκαν και τον Μάιο, καθώς έφτασαν τα 22 δισ. ευρώ, αυξημένες σε σχέση με τα 18 δισ. ευρώ του Απριλίου, αλλά σαφώς λιγότερες σε σχέση με τα 47 δισ. ευρώ του Μαρτίου

Οι καθαρές εισροές των Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες (ΟΣΕΚΑ) στην Ευρωπαϊκή Αγορά διατηρήθηκαν και τον Μάιο, καθώς έφτασαν τα 22 δισ. ευρώ, αυξημένες σε σχέση με τα 18 δισ. ευρώ του Απριλίου, αλλά σαφώς λιγότερες σε σχέση με τα 47 δισ. ευρώ του Μαρτίου.
Η αύξηση των εισροών οφείλεται στην αύξηση των καθαρών εισροών στα ΑΚ Χρηματαγοράς, καθώς οι καθαρές πωλήσεις των μακροπρόθεσμων ΟΣΕΚΑ (δηλαδή ΟΣΕΚΑ εκτός ΑΚ Χρηματαγοράς) παρέμειναν σταθερές, καταγράφοντας καθαρές εισροές ύψους 8 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με στοιχεία της EFAMA (μετέχουν 24 ενώσεις θεσμικών επενδυτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης), τα Ομολογιακά ΑΚ κατέγραψαν καθαρές εισροές ύψους 20 δισ., από τα 16 δισ. του Απριλίου. Τα Μετοχικά ΑΚ συνέχισαν να καταγράφουν εκροές φθάνοντας τα 12 δισ., σε σχέση με τα 7 δισ. του Απριλίου.
Τα Ομολογιακά ΑΚ συνέχισαν να επωφελούνται και το Μάιο, από την αναζήτηση των επενδυτών για καλύτερες αποδόσεις, σε ένα περιβάλλον όπου τα μακροπρόθεσμα επιτόκια είναι χαμηλά και συνεχώς μειώνονται. Αυτή η τάση ξεκίνησε τον Ιανουάριο και συνεχίζεται, παρά την επανεμφάνιση των εντάσεων στις αγορές δημόσιου χρέους της ζώνης του ευρώ. Αυτές οι εντάσεις μαζί με την αναζήτηση των επενδυτών για ασφάλεια και ρευστότητα αύξησαν τη ζήτηση των ΑΚ Χρηματαγοράς, εις βάρος των Μετοχικών ΑΚ.
Τα ΑΚ Χρηματαγοράς συνέχισαν να καταγράφουν καθαρές εισροές το Μάιο ύψους 13 δισ., σε σχέση με τα 10 δισ. του Απριλίου. Ο Μάιος ήταν ο έβδομος συνεχόμενος μήνας όπου τα ΑΚ Χρηματαγοράς κατέγραψαν εισροές κεφαλαίων.
Το συνολικό ενεργητικό των ΟΣΕΚΑ μειώθηκε το Μάιο κατά 0,8% και διαμορφώθηκε στα 5,84 τρισ. ευρώ.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk