Καλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα αναδείχθηκε η Citi από το Euromoney

Το Euromoney, το παγκοσμίως διακεκριμένο περιοδικό των οικονομικών αγορών, ανέδειξε, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των ετήσιων βραβείων «Awards for Excellence», τη Citi ως την «Καλύτερη Παγκόσμια Επενδυτική Τράπεζα για τις Αναδυόμενες Αγορές / Best Global Emerging Markets Investment Bank» και ως τον «Καλύτερο Παγκόσμιο Τραπεζικό Οίκο για Συναλλαγές / Best Global Transaction Banking House»

Το Euromoney, το παγκοσμίως διακεκριμένο περιοδικό των οικονομικών αγορών, ανέδειξε, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των ετήσιων βραβείων «Awards for Excellence», τη Citi ως την «Καλύτερη Παγκόσμια Επενδυτική Τράπεζα για τις Αναδυόμενες Αγορές / Best Global Emerging Markets Investment Bank» και ως τον «Καλύτερο Παγκόσμιο Τραπεζικό Οίκο για Συναλλαγές / Best Global Transaction Banking House».

Ειδικότερα, όσον αφορά στην Ελληνική αγορά, η Citi ανακηρύχθηκε «Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα» και «Καλύτερη Επενδυτική Τράπεζα στην Ελλάδα», σημειώνοντας μία ακόμη σημαντική διάκριση παρά το αντίξοο οικονομικό περιβάλλον.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Φεβρουάριο 2012, η Citi Ελλάδας αναδείχθηκε από το Euromoney ως η «Καλύτερη Τράπεζα Ιδιωτικής Τραπεζικής / Best Private Bank» στο πλαίσιο έρευνας που διοργάνωσε το περιοδικό μεταξύ επαγγελματιών του κλάδου.

«Είμαστε ιδιαιτέρως περήφανοι για την αναγνώριση αυτή και πιστεύουμε πως αποδεικνύει την ποιότητα του προσωπικού μας και την πελατοκεντρική μας φιλοσοφία, ως τράπεζα. Είναι πολύ ευχάριστο να γνωρίζουμε πως οι πελάτες μας μάς αναγνωρίζουν ως τον έμπιστο σύμβουλό τους, ειδικά σ’ αυτήν την αβέβαιη εποχή που διανύουμε» δήλωσε ο κ. Γκραντ Κάρσον, Διευθύνων Σύμβουλος της Citi Eλλάδας.

«Τα βραβεία του περιοδικού Euromoney έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και αποτελούν ίσως τη σημαντικότερη αναγνώριση στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής. Οι δύο διακρίσεις που αποκόμισε η Citi στην Ελληνική αγορά αντανακλούν το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρουμε στους πελάτες μας, ειδικότερα κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου για ολόκληρο τον κόσμο» δήλωσε ο κ. Λίνος Λέκκας, Επικεφαλής του τμήματος Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής για την Κεντρική Ευρώπη, την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Πολωνία στη Citi, με έδρα το Λονδίνο.

Σύμφωνα με το Euromoney, το απαράμιλλο παγκόσμιο δίκτυο της Citi συνέβαλλε καθοριστικά στις επιτυχίες της τράπεζας. Όπως αναφέρθηκε σχετικά: «Η Citi, ως η «Καλύτερη Παγκόσμια Επενδυτική Τράπεζα για Αναδυόμενες Αγορές», πέτυχε προς όφελος των πελατών της να ενισχύσει το μοναδικό παγκόσμιο δίκτυό της και να διαχειριστεί με μεγάλη επιτυχία όλα τα προϊόντα της στις περισσότερες περιοχές του κόσμου».

Παράλληλα, σημειώνεται πως «οι Υπηρεσίες Συναλλαγών αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα της Citi και το συγκεκριμένο τμήμα της τράπεζας συνεχίζει να σημειώνει έσοδα ρεκόρ μέσω της προσέλκυσης όλο και περισσότερων πελατών στο παγκόσμιο δίκτυο της τράπεζας».

Περιληπτικά, οι διακρίσεις που συνέλεξε η Citi στα βραβεία Euromoney είναι οι εξής:

• Καλύτερη Επενδυτική Τράπεζα για τις Αναδυόμενες Αγορές
• Καλύτερος Παγκόσμιος Τραπεζικός Οίκος για Συναλλαγές
• Καλύτερη Τράπεζα στην Ασία
• Καλύτερη Επενδυτική Τράπεζα στη Μέση Ανατολή
• Καλύτερος Οίκος Ροής στη Κεντρική & Ανατολική Ευρώπη
• Καλύτερος Οίκος Οφειλών στην Κεντρική & Ανατολική Ευρώπη
• Καλύτερος Οίκος Διαχείρισης Ρευστότητας στην Ασία
• Καλύτερος Οίκος Διαχείρισης Ρευστότητας στην Λατινική Αμερική
• Καλύτερος Οίκος Project Finance στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
• Καλύτερη Επενδυτική Τράπεζα στην Καραϊβική
• Καλύτερος Οίκος Οφειλών στην Πολωνία
• Καλύτερο Οίκο Ιδίων Κεφαλαίων στο Μεξικό
• Καλύτερος Οίκος στο Μεξικό
• Καλύτερος Οίκος Συγχωνεύσεων και Εξαγορών στο Μεξικό
• Καλύτερος Οίκος Ιδίων Κεφαλαίων στην Ινδία
• Καλύτερη Επενδυτική Τράπεζα στην Ινδονησία

Τα βραβεία «Awards for Excellence» του περιοδικού Euromoney πραγματοποιήθηκαν για 21η χρονιά και έχουν αναγνωριστεί ως τα πλέον έγκυρα στον τομέα των οικονομικών υπηρεσιών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk