Αποχωρεί και η Rilken από το Xρηματιστήριο

Ποσοστό 84,37% ελέγχει πλέον ο όμιλος της Henkel στην εισηγμένη Rilken μετά την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του 100% της εταιρείας

Ποσοστό 84,37% ελέγχει πλέον ο όμιλος της Henkel στην εισηγμένη Rilken μετά την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του 100% της εταιρείας.

Οι Γερμανοί μέσω της Henkel επιθυμούν να αποσύρουν την εταιρεία από το ταμπλό για αυτό και η θυγατρική Henkel Ελλάς θα απορροφήσει τη Rilken με τη διαδικασία της συγχώνευσης διά εξαγοράς προσφέροντας στους μετόχους 3,65 ευρώ ανά μετοχή, όσο δηλαδή ήταν το τίμημα και της δημόσιας πρότασης.
Η στρατηγική της Henkel είναι να ελέγχει 100% τις θυγατρικές της, όπου αυτό είναι εφικτό αλλά ειδικά για την περίπτωση της ελληνικής θυγατρικής εκτιμούν ότι λόγω της τρέχουσας αρνητικής κατάστασης της ελληνικής οικονομίας η απόκτηση του ελέγχου θα προστατέψει τα συμφέροντα της Rilken αφού θα αυξηθεί η εμπιστοσύνη των αντισυμβαλλομένων της εταιρείας ως προς την ικανότητά της να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της και θα τους αποθαρρύνει να επιλέξουν τρίτους για τις συναλλαγές τους.
Επισημαίνουν δε ότι ο μετοχικός μετασχηματισμός δεν θα επιφέρει καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις και στον αριθμό των υπαλλήλων ούτε και σχεδιάζεται η μεταφορά της έδρας σε άλλη χώρα.
Η Rilken ιδρύθηκε το 1976 και ειδικεύεται στα προϊόντα προσωπικής φροντίδας αφού έχει αναλάβει την προώθηση, διανομή και πώληση της Henkel στην ελληνική επικράτεια.
Απασχολεί περί τα 95 άτομα και το 2011 πραγματοποίησε πωλήσεις 39,8 εκατ. ευρώ και είχε καθαρά κέρδη μετά από φόρους 690.000 ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk