Xταπόδι κοκκινιστό με μελιτζάνες

Υλικά για 4 άτομα

2 κονσέρβες χταπόδι, σε φυσικό χυμό
2 μελιτζάνες φλάσκες, μεγάλες
¾ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 ματσάκι μαϊντανό ή βασιλικό, ψιλοκομμένο
λίγο επιπλέον έ.π. ελαιόλαδο για τις μελιτζάνες

Εκτέλεση
Στραγγίζουμε το χταπόδι από τον χυμό του. Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος και τις αφήνουμε για 30 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Τις στύβουμε καλά, τις βάζουμε σε ταψάκι, χαράζουμε την ψίχα σε ρόμβους, τις αλατίζουμε, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 30 λεπτά.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το χταπόδι, σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά και προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι (να μην πιτσιλίσει η ντομάτα) και αφήνουμε τη σάλτσα να απορροφήσει τα υγρά της και να μείνει μόνο με το λάδι. Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα το χταπόδι από τη σάλτσα. Με ένα πιρούνι ανοίγουμε τη σάρκα της κάθε μελιτζάνας και γεμίζουμε με το χταπόδι. Βάζουμε τις μελιτζάνες στο τηγάνι, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk