Σπαγκέτι με σκόρδο και θυμάρι

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. σπαγκέτι
έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
250 γρ. Σαν Μιχάλη, σε λεπτές φλούδες ή τριμμένο

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου ώστε να γίνουν al dente. Tα σουρώνουμε, τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε πιπέρι και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα μπολ.

Μόλις κρυώσουν, προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με το τυρί.

Tip

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το θυμάρι με φρέσκια ρίγανη, μαντζουράνα, μυρώνι ή ό,τι άλλο φρέσκο μυρωδικό θέλουμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk