Σπαγκέτι α λα σισιλιάνα

Υλικά για 4 άτομα

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
50 ml έ.π. ελαιόλαδο + 4 κ.σ. για το τηγάνισμα
200 γραμμ. ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια
20 ελιές μαύρες, χωρίς τα κουκούτσια, ψιλοκομμένες
50 γρ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη
1 κ.σ. ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. δενδρολίβανο, ξερό ή ½ κ.σ. φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. θυμάρι ξερό ή ½ κ.σ. φρέσκο
1 μελιτζάνα, σε κύβους
1 πιπεριά κίτρινη και 1 κόκκινη, κομμένες σε καρεδάκια
1 πακέτο (500 γρ.) σπαγκέτι
3 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
παρμεζάνα τριμμένη, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τις ελιές, την κάππαρη, τη ζάχαρη και τα αρωματικά, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τις 4 κουταλιές λάδι να κάψουν τηγάνι και τσιγαρίζουμε τη μελιτζάνα και τις πιπεριές για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις προσθέτουμε στη σάλτσα με την ντομάτα και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν και να δέσουν, για 8 λεπτά ακόμη.

Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα σπαγκέτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου ώστε να γίνουν al dente. Tα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα ανακατεύοντας καλά για να πάει η σάλτσα παντού. Σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και τριμμένη παρμεζάνα.

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk