Σαρδέλες γεμιστές με λεμόνι και βασιλικό
Υλικά για 4 άτομα
Για τις σαρδέλες
16 σαρδέλες
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
ξύσμα από 2 λεμόνια, ακέρωτα
1 καυτερή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 φέτες ξερό ψωμί, τριμμένο
3 κ.σ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού για το τύλιγμα
Για τη σάλτσα
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
χυμός από 2 λεμόνια
½ κ.γ. μέλι
Εκτέλεση
Σαρδέλες: Πλένουμε τις σαρδέλες και τις καθαρίζουμε καλά αφαιρώντας το κεφάλι, τα εντόσθια και το κόκαλο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και γεμίζουμε κάθε σαρδέλα με λίγο από αυτό το μείγμα.
Τυλίγουμε με ένα μεγάλο φύλλο βασιλικού κάθε σαρδέλα, τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 8 λεπτά.
Σάλτσα: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βάζο με καπάκι που κλείνει καλά και τα χτυπάμε έως ότου ομογενοποιηθούν. Βγάζουμε τις σαρδέλες από τον φούρνο, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

