Πισαλαντιέρ, η πίτσα της Νότιας Γαλλίας

Υλικά για 5 άτομα
1 έτοιμη ζύμη για πίτσα

6 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κομμένα όπως στη χωριάτικη σαλάτα, αλατισμένα
αλάτι
3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
20 αντσούγιες σε λάδι
1 κ.κ. μείγμα μυρωδικών (θυμάρι, θρούμπι, ρίγανη)
12 μαύρες ελιές, χωρίς το κουκούτσι τους, ψιλοκομμένες
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζ. του καφέ έ.π. ελαιόλαδο

Eκτέλεση

Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου ροδίσουν καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε τη ζύμη για πίτσα σε λαδωμένο ταψί, απλώνουμε τα κρεμμύδια, όλα τα υπόλοιπα υλικά και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά και στη συνέχεια για άλλα 5 λεπτά στους 230°C.

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk