Kαπονάτα

Υλικά για 4 άτομα

4 μελιτζάνες φλάσκες
1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
4 ξερά κρεμμύδια, κομμένα όπως στη χωριάτικη σαλάτα
100 γρ. σταφίδες, ξανθές
5 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
3 πολύ ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 φλ. μαύρες ελιές, χωρίς το κουκούτσι, ψιλοκομμένες
1 φλ. κάππαρη
2 φύλλα δάφνης
1 κλωναράκι φασκόμηλο
λίγη ρίγανη και λίγο θυμάρι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ ποτήρι του κρασιού ξίδι μπαλσάμικο

Εκτέλεση
Σε φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις σταφίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας για 5 λεπτά ακόμη.

Σβήνουμε με την ντομάτα, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το μπαλσάμικο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε ώσπου να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.

Περίπου 5 λεπτά προτού το αποσύρουμε από τη φωτιά περιχύνουμε με το μπαλσάμικο, αφήνουμε να εξατμιστεί και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
  • Σαμπάνιες στην άμμο Η Θέκλα έβγαλε από το μικρό σατέν τσαντάκι με το εντυπωσιακό κρυσταλλιζέ κούμπωμα σε σχήμα τακουνιών το lipstick σε... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk