Φιογκάκια με αντσούγιες και πράσινη ελιά

Υλικά για 4 άτομα

500 γραμμ. φιογκάκια (farfalle)
λίγο έ.π. ελαιόλαδο
1 πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη, σε καρέ
1 πιπεριά κίτρινη, καθαρισμένη, σε καρέ
1 πιπεριά πράσινη, καθαρισμένη, σε καρέ
50 γρ. αντσούγιες ξαλμυρισμένες, ψιλοκομμένες
2-3 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
50 γρ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου ώστε να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε, τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ζεσταίνουμε σε τηγάνι 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίχνουμε τις πιπεριές, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για λίγο, μέχρι να μαραθούν. Βάζουμε σε ένα μπολ τα ζυμαρικά, τις πιπεριές, τις αντσούγιες, τον μαϊντανό, τις ελιές και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε μπολ ή σε πιατέλα.

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk