Ολυμπιακοί: Χωρίς προβλήματα οι πρώτες αφίξεις αθλητών

Αθλητές, επίσημοι και δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο συνέρρευσαν στο Αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου τη Δευτέρα προκειμένου να παρίστανται στις πρώτες αφίξεις αθλητών για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Πρόκειται για το πρώτο κύμα «ρεκόρ» αφίξεων οι οποίες αναμένονται στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης εν όψει των Αγώνων που ξεκινούν στις 27 Ιουλίου

Αθλητές, επίσημοι και δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο συνέρρευσαν στο Αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου τη Δευτέρα προκειμένου να παρίστανται στις πρώτες αφίξεις αθλητών για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Πρόκειται για το πρώτο κύμα «ρεκόρ» αφίξεων οι οποίες αναμένονται στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης εν όψει των Αγώνων που ξεκινούν στις 27 Ιουλίου.

Το Χίθροου, το μόνο εκ των τεσσάρων αεροδρομίων του Ηνωμένου Βασιλείου που θα υποδεχτεί τους συμμετέχοντες, αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση στον τομέα των μεταφορών στη μεταπολεμική ιστορία της καθώς τις προσεχείς ημέρες θα προσγειωθούν σε αυτό περίπου 236.955 επιβάτες από 50 κράτη, ξεπερνώντας το ρεκόρ των 233.562 αφίξεων που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2011.

Τη Δευτέρα, οι επιβάτες έφτασαν τις 120.000 πολλοί εκ των οποίων ήταν επίσημοι προσκεκλημένοι των Αγώνων, ξεπερνώντας έτσι το μέσο αριθμό των 100.000-110.000 αφίξεων που δέχεται το αεροδρόμιο καθημερινά. Ολα εξελίχτηκαν ομαλά,χωρίς προβλήματα ασφάλειας, καθυστερήσεων ή άλλα – διαψεύδοντας προς το παρόν τις Κασσάνδρες που προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί χάος. Το επόμενο ρεκόρ αφίξεων αναμένεται να σημειωθεί στις 25 Ιουλίου, δύο ημέρες πριν την τελετή έναρξης των Αγώνων.

Λίγες ημέρες μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από τις ελλείψεις στην ασφάλεια των Αγώνων και τη «στρατολόγηση» βρετανών στρατιωτών που ανακλήθηκαν άρον άρον από το Αφγανιστάν, με τον συνολικό αριθμό των φρουρών ασφαλείας να ανέρχεται στις 23.700, το αεροδρόμιο κατάφερε να υποδεχτεί επιτυχώς τον τεράστιο όγκο επιβατών έχοντας επιπλέον 1000 εθελοντές – 500 από τους οποίους απασχολήθηκαν μόνο τη Δευτέρα – και δημιουργώντας ειδικές ομάδες προκειμένου να βρεθεί χώρος για ογκώδη αντικείμενα των αθλητών όπως ακόντια, ποδήλατα και λοιπό εξοπλισμό. Επίσης εκατοντάδες ειδικά εκπαιδευμένοι υπάλληλοι ήταν επί ποδός ώστε να μη δημιουργούνται οι ενοχλητικές μεγάλες «ουρές» στους χώρους του διεθνούς αεροδρομίου.

Έξω από το αεροδρόμιο, μεγάλος αριθμός πολυτελών λεωφορείων VIP περίμενε αθλητές και προπονητές για να τους οδηγήσει στο ανατολικό Λονδίνο όπου βρίσκεται το Ολυμπιακό Χωριό, το οποίο μόλις άνοιξε και αναμένεται να υποδεχτεί 16.000 αθλητές, προπονητές και συνοδούς.

Τη Δευτέρα, επίσης, άνοιξε μία από τις Ολυμπιακές λωρίδες κυκλοφορίας που οδηγεί από το αεροδρόμιο Χίθροου έως το κεντρικό Λονδίνο για επίσημους προσκεκλημένους και αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων. Όσο πλησιάζουν οι Αγώνες, κι άλλες Ολυμπιακές λωρίδες θα δοθούν στην κυκλοφορία.

Για τους υπευθύνους της διοργάνωσης πρόκειται απλώς για την εφαρμογή του μεγάλου σχεδίου που προετοιμάζεται τα τελευταία επτά χρόνια, από τότε που το Λονδίνο ανέλαβε τη διοργάνωση.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της βρετανικής πρωτεύουσας θα διαρκέσουν από τις 27 Ιουλίου έως τις 12 Αυγούστου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk